EDUCATIE

REVOLTĂTOR: O parte dintre profesori și învățători nu își primesc SALARIILE pentru perioada stării de urgență


REVOLTĂTOR: O parte dintre profesori și învățători nu își primesc SALARIILE pentru perioada stării de urgență

E.Ş. | 2020-04-16 20:00

Situație revoltătoare în școlile din toată țara. Profesorii și învățătorii care sunt angajați cu contracte de plată cu ora nu își primesc salariile pentru perioada în care școala este închisă. Anunțul a dezamăgit cadrele didactice, mai ales că majoritatea a efectuat cursuri on-line cu elevii în tot acest timp. Sindicatele iau atitudine și promit discutarea acestei probleme cu Ministerul Educației.

La finalul lunii martie, conducerea școlilor a primit dispoziția ca toate cadrele didactice care au contracte de muncă de plată cu ora să nu fie plătite pentru perioada în care elevii nu au venit la cursuri.

În exclusivitate pentru Puterea.ro, un învățător din Capitală ne-a transmis mesajul transmis cadrelor didactice:

”A apărut programul Edusal pentru salariile aferente lunii martie 2020. Absolut toți angajații primesc salariul întreg, inclusiv norma de hrană, doctorat, gradație de merit, îndemnizația de suprasolicitare neuropsihică. Excepție fac toate contractele de plată cu ora ale titularilor, ale suplinitorilor, ale pensionarilor” se arată în mesaj.

Ministerul Educatiei inca nu a anuntat nimic oficial legat de plata drepturilor banesti ale profesorilor, mai exact in ceea ce priveste indemnizatia de hrana, sporurile de dirigentie etc, sau ce se intampla cu dascalii care au salariile pontate la plata cu ora. Din actualizarea programului EduSal, cel in care se realizeaza pontarea si plata salariilor in sistemul de invatamant, se pot trage, insa, cateva concluziii despre ce se plateste si ce nu pentru luna martie.

Sindicatele din învățământ promit discuții despre acest subiect cu Ministerul Educației:

”Am avut o discuție cu conducerea MEC referitoare la neplata orelor efectuate în regim de plată cu ora, atrăgând atenția că sunt și cadre didactice care au prestat aceste ore și la discipline la care susțin examene naționale, lucru care poate fi demonstrat. Mi s-a promis că se va solicita Inspectoratelor Școlare să se facă o contabilizare a acestor ore, după care se va lua o decizie”, transmite Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Între timp, cadrele didactice și-au primit salariile pentru luna martie, doar pentru perioada 1-10 martie când școlile au fost deschise. 

Rămâne de văzut cum va rezolva Ministerul Educației această situație, mai ales că profesorii și învățătorii au realizat ore cu elevii în sistem on-line și mai ales din prisma faptului că țara noastră se confruntă cu o lipsă de personal titularizat în învățământ.Parerea ta...

LUMINITA TRUSCA
17 Apr 2020

Revoltator! Vis-a-vis de cursuri e discutabil! Am 2 copii si un singur calculator. Unul este licean, celalalt, student. Prioritate- studentul, care da examene. Sunt mult mai multe teme,decat daca ar fi mers la scoala. In timpul anului,cand profesorii nu intrau la ore, cum erau notati? Nu trageti acum pe elevi! Nu au toti calculatoare! Nu usi pot face temele! Deci,nu incercati sa recuperati materia acum! Cand elevii gresesc,platesc! Profesorii,cand gresesc( nu intra la ore, sau intra tarziu, nu e problema)
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.