EDUCATIE

Președintele dă o veste ELEVILOR din anii terminali: ”Nu sunt obligați să meargă la școală!”


Președintele dă o veste ELEVILOR din anii terminali: ”Nu sunt obligați să meargă la școală!”

E.Ş. | 2020-04-28 18:56

Președintele Iohannis a declarat că elevii din anii terminali nu sunt obligați să revină la școală pentru cele două saptămâni de pregătire înainte de examenele de capacitate sau de Bacalaureat, această pregătire fiind doar o oportunitate.

”Decizia de a nu deschide școlile în România s-a bazat pe faptul că distanțarea nu poate fi realizată, elevii merg de acasă la școală și pot duce boala acolo sau pot duce boala acasă. Iar unii trăiesc și cu bunicii.

Din aceste motive, și încă altele, am decis să nu redeschidem școlile, decât pentru clasele terminale. Acești elevi din clasele temrinale nu sunt obligați, au oportunitatea să meargă pentru a-și pregăti examenele.

Sunt și multe alte exemple pe care nu le-am mai dat. Puteam să vă spun că în Italia s-a luat aceeași decizie, de a nu se deschide școlile până în septembrie. În Danemarca însă, s-au deschis școlile, dar probabil că acolo sunt alte condiții, mai puține școli fără apă curentă sau cu lucrul în schimburi” a declarat președintele Klaus Iohannis.


Galerie media:Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.