EDUCATIE

PERFORMANŢE de excepţie pentru elevii români la OLIMPIADA Europeană de Fizică de la Riga


PERFORMANŢE de excepţie pentru elevii români la OLIMPIADA Europeană de Fizică de la Riga

Z.P. | 2019-06-05 14:11

A treia ediţie a Olimpiadei Europene de Fizică (EUPhO), care s-a desfăşurat la Riga (Letonia) în perioada 31 mai - 4 iunie, a fost o reuşită pentru elevii români. Aceştia au câştigat în total patru medalii, trei de argint şi una de bronz, dar şi o menţiune de onoare.

Medaliile de argint au fost obţinute de Ştefan Dolteanu, Ionel-Emilian Chiosa şi Iosif Theodor, medalia de bronz a fost adjudecată de Vasile Mihai, iar Sabina Drăgoi a primit menţiunea de onoare. Totodată, olimpicul Ştefan Dolteanu a obţinut şi premiul special pentru cel mai bun experiment din concurs.

"Toţi olimpicii sunt elevi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti. Lotul olimpic a fost coordonat de profesorii Adrian Dafinei de la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti şi Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti. Secretarul de stat Irina Elisabeta Kovacs a reprezentat Ministerul Educaţiei Naţionale la ceremonia de premiere, ţării noastre revenindu-i onoarea de a găzdui cea de-a IV-a ediţie a Olimpiadei Europene de Fizică, în mai 2020", se arată în comunicatul MEN. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.