EDUCATIE

Orban: "Măsura închiderii ȘCOLILOR nu poate fi luată așa ușor"


Orban: "Măsura închiderii ȘCOLILOR nu poate fi luată așa ușor"

Z.P. | 2020-03-09 15:35

Premierul interimar Ludovic Orban spune că închiderea şcolilor pentru a preveni răspândirea coronavirusului nu este o măsură care poate fi luată uşor. Și asta pentru că, spune Orban, pe de o parte ar perturba procesul educaţional, dar trebuie văzut și ce se va întâmpla cu copiii care rămân acasă, întrucât nu toţi au cu cine să îi lase supravegheați.

"Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebuie să le ia Guvernul. Această măsură este în analiză, nu este o măsură care poate fi luată uşor pentru că am să vă spun un lucru, o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional. În al doilea rând, este o măsură care într-un fel trebuie pregătită pentru că puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Rămân acasă. Pot să stea ei sub supraveghere? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei, mama sau tata, care nu lucrează? Copiii nu pot fi lăsaţi fără supraveghere pentru că altfel dacă nu îi mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă fără supraveghere s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscuri de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflat sub o supraveghere a cadrelor didactice”, a explicat Orban.

"Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză extrem de serioasă atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie. Avem ca punct de analiză din nou pe ordinea de zi a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă acest punct, această analiză pe care o facem. Dar nu se pot lua măsuri fără analize extrem de serioase. Avem 15 cazuri, dintre care cinci s-au vindecat, deocamdată nu avem suspiciuni foarte mari”, a conchis Ludovic Orban.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.