EDUCATIE

Olimpicii încep BACALAUREATUL pe 11 mai


Olimpicii încep BACALAUREATUL pe 11 mai

Z.P. | 2020-02-25 13:20

Conform unui ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării publicat în Monitorul Oficial, sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale va începe pe 11 şi 12 mai 2020, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Tot în aceleaşi zile va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale. În zilele de 9 şi 10 mai se va face înscrierea candidaţilor la sesiunea specială de examen. Pe 13 şi 14 mai se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Pe 15 şi 16 mai va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Pe 18 mai se desfășoară proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 19 mai - proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului (probă scrisă) va avea loc pe 20 mai, iar pe 21 mai - proba scrisă la limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale.

Afişarea rezultatelor se va face pe 21 mai, în aceeaşi zi se vor depune contestaţiile.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 22 mai.

Calendar BAC 2020

Elevii care nu participă la olimpiade vor susține în sesiunea iunie – iulie, după următorul program:

25 - 26 mai - înscrierea candidaţilor

9 - 19 iunie - susţinerea probelor orale

22 - 25 iunie - probele scrise

Pe 30 iunie vor fi afişate primele rezultate, iar pe 7 iulie - rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor.

Pentru sesiunea august - septembrie, înscrierea candidaţilor va avea loc în perioada 13 - 27 iulie. Între 18 şi 28 august se vor desfăşura probele scrise şi orale. Primele rezultate din sesiunea a doua vor fi afişate pe data de 28 august, iar pe 3 septembrie - rezultatele finale, în urma soluţionării contestaţiilor.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.