EDUCATIE

O nouă MATERIE pentru elevi în orar: Cum să se ferească de fake-news


O nouă MATERIE pentru elevi în orar: Cum să se ferească de fake-news

E.Ş. | 2019-07-21 18:00

Deși tot mai muți elevi și profesori se plâng de materia de școală mult prea încărcată, un proiect de lege depus în Parlament vrea să le aducă încă un motiv de nemulțumire – o materie în plus. Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi a inițiat un proiect prin care copii ar putea învăța la școală cum să se ferească de fake news.

Materia s-ar numi „Educație și cultură media” și ar fi una obligatorie.

„Dacă studiezi astfel de știri, dacă înveți să le dezbați, dacă înveți să le verifici, vei ști când ești chiar tu manipulat. Și gândiți-vă la cazul Balena Albastră, când autoritățile au fost chiar ele un promotor al unui fake news”, spune Ovidiu Raețchi, deputat PNL, conform Digi 24.

Proiectul de lege se află deja în Parlament. A trecut de Senat, iar din toamnă, când aleșii se vor întoarce la muncă, va fi discutat și de deputați. Inițiatorii proiectului spun că materia ar fi potrivită pentru clasele a VI-a și a IX-a. Disciplina ar fi una obligatorie, predată câte o oră pe săptămână.Parerea ta...

TâMPENII
21 Iul 2019

Sărmanii adulți ! Ce poate cunoaște copii din gura politicienilor corupți ? Da am un răspuns perfect: Adevărul șocant despre viitorul tău! Pregătiți-vă pentru cel inevitabil "Avem probleme financiare structurale care sunt atât de mari încât nimic nu le poate opri"
CUCUVEAUA DE LUT
22 Iul 2019

Dar ce poate cunoaste tu ,un prost fara bac
SUCCESURI
22 Iul 2019

Sarmanule prost Nu stii sa faci un acord gramatical dar comentezi prostii !
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.