EDUCATIE

Ministrul Educației, mesaj pentru elevi și părinți: ”Vom încheia anul școlar. Examenele vor fi date”


Ministrul Educației, mesaj pentru elevi și părinți: ”Vom încheia anul școlar. Examenele vor fi date”

E.Ş. | 2020-04-23 19:59

Ministrul Educației, Monica Anisie a transmis tuturor părinților că, în acest moment, prioritatea este sănătatea elevilor. De asemenea, ministrul a anunțat că anul școlar va fi încheiat, într-o formă sau alta, precum și examenele din acest an.

”Elevii au revenit la cursurile din spațiul de acasă în loc de spațiul de la școală. Pe această cale îi rog pe colegii profesori să mențină legătura cu elevii. E foarte importantă susținerea morală e părinților pentru că trecem printr-o situație dificilă. De pe data de 15 mai încetează starea de urgență. Dar noi trebuie să fim în continuare în siguranță. Aș face apel către părinți ca în primul rând să îi preocupe sănătatea copiilor. Cred că momentul cel mai bun e cel în care specialiștii de la MS ne vor spune că nu va exista niciun pericol pentru elevi, studenți și cadrele didactice.

Experiența trăită cu toții trebuie să fie ca o lecție. Viața noastră începând de la momentul în care va înceta starea de urgență va fi o viață prin care trebuie să respectăm niște reguli de igienă, de distanțare socială, să începem să purtăm măști pentru a-i proteja pe ceilalți și să ne protejăm pe noi. Trebuie să redeschidem școlile într-un mod treptat, gradual și să ne preocupe siguranța copiilor.

Am avut o videoconferință cu miniștrii Educației din UE și aceleași probleme sau întrebări și-au pus și ei, să vedem cum îi putem obișnui pe copii să poarte mască. Copiii, în momentul în care vor reveni la școală, vor dori să se îmbrățișeze, să socializeze. Noi trebuie să gândim aceste măsuri împreună cu specialiștii din Ministerul Sănătății.

La acest moment, pot să le spun părinților, elevilor și studenților că vom încheia, într-o formă sau alta, anul școlar, iar examenele naționale vor fi date. Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat se vor ține” a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie în ședința de Guvern.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.