EDUCATIE

INOVAȚIE în Educație: Se lansează GHIDUL pentru ședințele cu părinții


INOVAȚIE în Educație: Se lansează GHIDUL pentru ședințele cu părinții

E.Ş. | 2020-02-19 22:33

Ședințele cu părinții în care dascălii numără absențele și împart elevii în două categorii, buni sau slabi, ar putea deveni în scurt timp de domeniul trecutului. O echipă de experți în educație a pus la punct un ghid prin care profesorii să gestioneze mai bine întâlnirile cu părinții, transmite TVR.

Ideea unui ghid care să faciliteze interacțiunile dintre părinți și profesori a venit din nemulțumirile exprimate de ambele tabere.

Ședințele cu părinții sunt guvernate în acest moment de aceleași reguli vechi de zeci de ani. Se discută situația elevilor de față cu toată lumea, iar copiii sunt împărțiți în buni și răi. Nu de puține ori apar conflicte între profesori și părinți.

Experții în educație propun o revoluție a ședințelor cu părinții. Așa că au pus la punct un ghid în care au implementat elemente de psihologie a adultului.

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării, de la așezarea în bănci și discurs, la jocurile de rol și soluțiile concrete de răspuns la problemele existente în cadrul ședințelor. Toate aceste elementele le vor fi la îndemână, de acum înainte, profesorilor care vor să își schimbe metoda de interacțiune cu părinții.

Unii dintre profesorii școlilor din Capitală au participat deja la cursuri de formare pentru a gestiona mai bine ședințele cu părinții.

Ghidul va fi distribuit în toate școlile din țară prin intermediul Ministerului Educației.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.