EDUCATIE

Indemnizație de ȘOMAJ pentru absolvenții în vârstă de minimum 16 ani


Indemnizație de ȘOMAJ pentru absolvenții în vârstă de minimum 16 ani

Z.P. | 2019-05-08 12:51

Conform Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni.

"Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă", se spune într-un comunicat al Agenției. Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională). Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la A.L.O.F.M., ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, în original şi copie; actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale. Parerea ta...

PSD DISTRUGE VIITORUL
08 Mai 2019

Mafia psd incearca sa-si creeze '' tineret sperante '' , adica viitorii dependenti de statul mafiot psd. Școlarizatii si creatile locuri de munca lichelelor bollsevice !!!!! Copii lor pleaca la studii in strainatate ca ulterior sa-i conduca pe acesti nevinovati care s-au nascut in Romania. Mafia psd distruge si viitorul tinerei generatii. Huuuuuuuu...!!!
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.