EDUCATIE

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020-2021. Programa a fost publicată


EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020-2021. Programa a fost publicată

E.Ş. | 2020-03-19 16:57

Programa pentru limba română și limba maternă de la Evaluarea Națională 2020-2021 a fost publicată în Monitorul Oficial. Elevii care se află în prezent în clasa a VII-a vor susține anul viitor evaluarea națională după programa de limba română schimbată în urmă cu doi ani de către grupul de lucru de la Ministerul Educației.

Documentul arată că subiectele de limba română pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții de clasa a 8-a evaluează competențele de receptare a mesajelor scirse în diverse tipuri în scopuri diverse, de exprimare scrisă și utilizare corectă, adecvată și eficientă a limbii române. De asemenea, subiectele vor evalua și exprimarea identității lingvistice și culturale proprii în context național și internațional.

Ordinul prevede că structura subiectelor are ăn vedere o nouă viziune care valorifică procesele cognitive evaluate prin testările PISA și PIRLS, vizează modelul dezvoltării personale în receptarea textului literar și caracterul funcțional al componentei lingvistice.

Elevii români care sunt acum în clasa a 7-a vor susține în 2021 o nouă testare PISA.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.