EDUCATIE

Dacă nu știați: EXISTĂ o nouă platformă dedicată învăţării la distanţă, în România. Cum funcționează


Dacă nu știați: EXISTĂ o nouă platformă dedicată învăţării la distanţă, în România. Cum funcționează

Eliza Popa | 2020-03-31 15:44

O nouă platformă dedicată învăţării la distanţă în România, sub forma unui hub de informaţii şi unelte, a fost lansată de Google. Hub-ul e menit să ajute profesorii pe perioada crizei cauzată de pandemie.

G Suite for Education constituie o colecţie de aplicaţii care oferă acces la funcţiile educaţionale esenţiale, precum crearea lecţiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea şi gestionarea clasei, schimbul de fişiere și email, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Instituţiile de învăţământ din România se pot înscrie gratuit, pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education, la adresa https://www.clasaviitorului.ro/.

Platforma de la Google segăseşte la adresa events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/ şi oferă resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor şi a realiza lecţii interesante şi plăcute. Potrivit sursei citate, platforma dedicată învăţării la distanţă oferă şi un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor, disponibil direct la  services.google.com/fh/files/misc/predarea_de_acasa_ghid_pentru_profesori.pdf.

O tablă online care prezintă în timp real elevilor

"Acesta oferă informaţii pas cu pas, de la organizarea spaţiului de lucru de acasă, pregătirea cursului şi a "întâlnirii" video cu elevii, pregătirea predării şi predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online ce prezintă în timp real elevilor, şi organizarea de discuţii 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informaţiile şi resursele dedicate învăţării la distanţă, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice şi de la parteneri", precizează compania.

Învăţarea la distanţă prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps şi Ministerul Educaţiei. Până la acest moment, peste 200.000 de profesori au fost sau sunt în curs de pregătire despre cum să folosească resursele disponibile pentru educaţia la distanţă.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.