EDITORIAL

Umbra lui Caragiale bântuie Educaţia


Umbra lui Caragiale bântuie Educaţia

Ion Teleanu | 2020-04-27 17:53

Când Ecaterina Andronescu-„Abramburica” a părăsit anul trecut fotoliul Educaţiei, lumea învâţământului românesc a răsuflat uşurată. Dascălii au sperat că va fi mai bine şi învăţământul nu va mai fi „abramburit” ca pănă acum. Ulterior, când şi Viorica Dăncilă a plecat de la Palatul Victoria, multe vuvuzele şi-au pierdut obiectul muncii pentru că nu mai avea niciun rost să contabilizezi greşelile de exprimare şi gafele acesteia.

Acum, prin instalarea la Ministerul Educaţiei a liberalei ministrese Monica Anisie, „ucenica” Ancăi Boagiu, constatăm cu stupoare că Abramburica şi „Veorica” Dăncilă sunt academiciene pe lângă aceasta când vine vorba de exprimare şi luare unor decizii. Câteva dintre perlele debitate şi lansate în spaţiul public în ultima vreme de ministrul liberal al Educaţiei au devenit virale pe internet şi nu numai. „Trebuie să înțelegeți ceva cât se poate de serios: -vom face într-un fel, pentru că noi avem absolut tot clar în cap!”, „O să fie bine, dacă va fi. Probabil că vom deschide dacă se va putea. Dacă nu, nu.”, „Mai vorbim atunci. Dacă mai vorbim. Dacă nu, ne mai auzim o dată să vă zic ce v-am zis azi. Poate.”, „Dacă ne vom răzgândi, nu va fi în acel fel, ci altfel. Clar? Altă intrebare!”. O altă întrebare, după modelul lansat şi patentat de pesedistul Florin Iordache, ar fi dacă nu cumva Caragiale trăieşte şi s-a reîncarnat în persoana Monicăi Anisie. 

Oare Caragiale să nu fi ştiu că preşedintele Klaus Iohannis, cel care a propus-o ministru al Educaţiei pe Monica Anisie, a lansat anul trecut chiar un proiect de ţară denumit „România educată” unde „Educația este, știți bine, unul dintre pilonii pe care îi consider fundamentali pentru dezvoltarea țării noastre pe termen lung”? Adică, ar cam fi ceva ca în „ O scrisoare pierdută”: .

Chiar aşa să nu ştie oare preşedintele Klaus Iohannis că Monica Anisie nu ţine cont de vorbele lui Anatole France- „Educația nu e cât de mult ai memorat sau cât știi. E capacitatea de a face diferența între ce știi și ce nu știi” şi că ea vrea sa-l plagiaze pe Benjamin Disrael-„ A fi conştient că eşti ignorant este un mare pas spre educaţie”!? Curat-murdar, coane Fănică (Iohannis)! când vine vorba de exprimările publice ale doamnei profesoare Monica Anisie!Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.