EDITORIAL

Tiriplicii Partidului Stat Dragnea


Tiriplicii Partidului Stat Dragnea

Ion TELEANU | 2018-03-12 14:52

Congresul PSD de la sfârșitul săptămânii a fost o copie la indigo a celor organizate pe vremea PCR, numai că rolul lui Ceaușescu a fost jucat mult mai bine de Liviu Dragnea.

După un discurs de mai bine de o oră, ca un Rasputin care coboară din văzduh printre muritori de rând, Dragnea i-a întrebat pe delegații PSD: "Vreți să continuăm? Aveți curaj? Aveți curaj să rezistați la ceea ce se va întâmpla în continuare? Nu aveți ezitări? Vreți să mergem impreună? Și pun o ultimă întrebare - unii mi-au zis să nu o pun, alții mi-au zis să o pun. Pană la urmă suntem între noi: Vreți să mai fiu în continuare președintele vostru?". Sala Palatului începe să vibreze la aplauzele prelungite ale celor peste 4.000 de delegați. "Atunci, așa va fi. Și să nu vă îndoiți niciodată!", a spus Dragnea în aplauzele frenetice ale celor prezenți în sală. „El lider maximo” coboară în sală, încep pupăturile și îmbrățișările, strângerile de mâini și şedinţa foto. Zâmbitor și satisfăcut se așează lângă iubita sa, dând astfel semnalul începerii votului. Nu mai contează că foștii președinți nu au fost invitați la Congresul PSD, iar celor doi candidați la funcția de președinte executiv - cu ştate mai vechi în partid decât Dragnea -, Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu, li s-a tăiat microfonul. egia este perfectă, scenariul lui Dragnea merge mai departe. Aşa-i în politică. Viaţa bate filmul!

Cei care au mișcat în front în fața lui Dragnea au plătit și plătesc cu funcția. De-a lungul timpului, o mulțime de grei ai PSD au fost ejectați din funcțiile politice sau chiar din partid. Zgonea, Cătălin Ivan, Ponta, Grindeanu,Tudose, Ciolacu, Andronescu și, mai nou, Codrin Ștefănescu, sunt doar câţiva dintre cei maziliţi de baronul de Teleorman. De asemenea, alți liderii PSD au simțit pe pielea lor ce înseamnă să faci echipă cu Dragnea și să fi atacat pe la spate, iar Geoană și Ponta știu cel mai bine ce înseamnă trădarea politică. Practic, Dragnea se ghidează după vorbele lui Emil Cioran: „Niciodată nu te voi trăda de tot, deși te-am trădat și te voi trăda la fiecare pas. Când te-am urât, nu te-am putut uita. Te-am blestemat, ca să te suport. Te-am refuzat, ca să te schimbi. Te-am chemat și n-ai venit, am urlat și nu mi-ai zâmbit, am fost trist și nu m-ai mângâiat…”.

Astăzi PSD nu mai înseamnă Partidul Social Democrat ci Partidul Stat Dragnea. Membrii partidului și ai Guvernului sunt doar niște marionete ale baronului de Teleorman, iar perfecţiunea marionetei politice constă în reproducerea fidelă a voinței celui care trage sforile. Ca și în povestea lui Rasputin, “miniştrii țarului au fost transformați în marionete, marionete ale căror sfori au fost luate cu fermitate în mâini de Rasputin și Împărăteasa Alexandra Fiodorovna”.

Așa și noul Rasputin de România, Liviu Dragnea, a ținut morțiș ca să o prezinte celor peste 4.000 de pesediști pe noua Alexandra Fiodorovna a României, Irina Alexandra Tănase. Așa că, bagheta magică a lui Dragnea a vrut că președinte executiv al PSD să fie consăteancă sa din Gratia, Vasilica Viorica Dăncilă, iar opt amazoane și opt zmei regionali au devenit vicepreședinți ai partidului. Voința lui Dragnea a fost îndeplinită de reprezentanții poporului PSD. Astfel, la butoanele PSD au ajuns trei „amazoane” care nu au condus și nu conduc nicio organizație județeană și sunt și la primul mandat de parlamentar - Mirela Furtună, Roxana Mânzatu și Carmen Dan. În schimb, în boardul PSD nu și-a găsit loc niciun europarlamentar și nimeni din conducerea organizației de tineret. De ce? Pentru că putem, vorba lui Codrin Ștefănescu. De altfel, de aproape de un an și jumătate, Dragnea face doar ce vrea el în partid și în Guvern. A schimbat doi premieri, a pus ministru de Interne o apropiată a sa din Teleroman, a dorit tot o doamnă din Teleorman ca prim ministru și a instalat miniștri marionete, iar, mai nou, a poftit ca opt amazoane să fie vicepreședinți. Oastea PSD din Parlament și din țară a făcut pe placul lui Dragnea. Așa că proverbul „spune-mi cu cine te aduni, ca să-ți spun cine eşti” a devenit sloganul perfect pentru PSD.

Practic, baronul de Teleorman s-a înconjurat numai de tiriplici (persoană lipsită de importanță și inofensivă) ca să pară un Gulliver printre pitici. Dar nu trebuie uitat că o marionetă dansează atât timp cât tragem de firele cu care ea este legată, dar imediat ce mâna maestrului se oprește, ea devine imobilă. Așa că Dragnea nu trebuie să uite vorbele lui Schiller: “Unde trăieşte un Brutus, trebuie să moară un Cezar…”.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.