EDITORIAL

Sosesc deja păsările călătoare în cuibul PSD


Sosesc deja păsările călătoare în cuibul PSD

Ion Teleanu | 2020-02-03 13:21

După filmele rulate în ultimii ani pe scena politică românească, adică în era Dragnea, în special ecranizarea după nuvela „Moara cu noroc” de Ioan Slavici, la PSD se pregătește o nouă adaptare regizorală a filmului lui Geo Saizescu- „Sosesc păsările călătoare”, avându-i în prim-plan pe baronii Marcel Ciolacu și Paul Stănescu.

Numai că, noul film care va fi pus în scenă de PSD, în regia tandemului Ciolacu-Stănescu, pornește de la o zicală veche românească care spune că omul trebuie să învețe de la păsările călătoare, adică să caute permanent căldura. Și cum proverbul mai spune că „baba călătoare, n-are sărbătoare”, tandemul Ciolacu-Stănescu a dat, înainte de sărbătorile de iarnă, semnalul că păsările călătoare pot să se întoarcă în partid mai devreme decât venirea primăverii, adică până la congresul PSD care va avea loc în această lună. Așa că păsările călătoare care și-au luat zborul din PSD pe vremea lui Dragnea, din diverse motive, au primit semnalul de la vașnicii tovarăși de vânătoare ai baronului de Teleorman, Ciolacu și Stănescu, că pot reveni în marele cuib din bulevardul Kiseleff. Rând pe rând, păsări migratoare cu greutate și-au anunțat revenirea în cuibul PSD. Foștii premieri Sorin Grindeanu și Mihai Tudose deja au aterizat în cuibul de la PSD, iar alții precum edilii Mihai Chirica, Cosmin Necula sau Robert Negoiță, dar și foștii parlamentari Cosmin Gușă, Vasile Dîncu sau Georgian Pop sunt și ei deja în zbor spre cuibul din Kiseleff. Până la congres, se pare că stolul păsărilor migratoare din PSD va deveni din ce în ce mai numeros, deși încă n-a început sezonul călduros, adică primăvara, chiar dacă afară a fost destul de cald pentru această perioadă a anului.

De ce? Pentru că simt căldura puterii, așa cum spune Adrian Timofte într-una din epigramele sale: „Schimbările parlamentare/Nu-s o simplă întâmplare/Că păsările migratoare/ Merg unde-i căldura mare!”

Ca atare, acum la PSD rulează nouă adapatare regizorală după filmul lui Geo Saizescu –„Sosesc păsările călătoare”, adică,atenție, mamă, tată, soră, frate, bunică, nene…sosesc păsările călătoare! Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.