EDITORIAL

Pleșcarul alfa și omega al Finanțelor


Pleșcarul alfa și omega al Finanțelor

Ion Teleanu | 2018-12-13 14:37

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, este disperat după imagine, fapt pentru care, în goana sa pentru cosmetizarea imaginii proprii, nu ratează nicio oportunitate să-și dea cu părerea despre totul și despre nimic.

Cum deschizi televizorul, dai de Teodorovici. Internetul este invadat de declarațiile lui Teodorovici. Nu poți să mai deschizi frigiderul sau vreo conservă de teamă să nu apară Teodorovici. Se crede alfa și omega al Finanțelor, dar elucubratiile sale financiare stârnesc rumoare și hohote de râs printre cei care sunt cu adevărat cunoscători. Însă, cei care fredonează versurile șlagărului “Gașca mea”, al formației Hi-Q, sunt deja în blocstarturi și își freacă mâinile de bucurie atunci când deschide gura Teodorovici. Ultimele declarații ale lui Călin Popescu Tăriceanu, cei drept surprinzătoare, au conturat și mai bine portretul actualului ministru de Finanțe. „Dacă e să-l critic acum, îl critic pentru debitul verbal. Eu îl cunosc și m-am obișnuit cu el, dar unui om normal îi e greu să-l înțeleagă…Domnul Teodorovici este un ministru liberal cu carnet de social democrat", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu. Se spune că gura păcătosului adevăr grăiește, și, într-adevăr, Tăriceanu știe destul de bine ce a grăit la adresa lui Teodorovici. Prin 1997-1998, Orlando era un tinerel liberal, fără facultate, care avea grijă de pașapoartele de la Ministerul Transporturilor. Ulterior, liberalii l-au promovat puțin pe la Ministerul Afacerilor Externe - prietenii știu de ce și cine anume -, după care, surprinzător, a aterizat la Curtea de Conturi a României, loc de unde a fost ejectat, pe repede înainte, ca urmare a unui scandal privind finanțarea securizării frontierelor. Însă, cum nimic nu e întâmplător, a fost recuperat de PSD de la liberali, de către Ponta - și iarăși prietenii știu de ce, în special cei de la Finanțe și Fonduri europene.

Un mesaj recent al protestatarilor din ANAF, la adresa lui Teodorovici, este  extrem de elocvent: “Orlando, la revedere, te duci în altă țară și îți cauți de muncă. Poți să rămâi și mai mult de 5 ani!”. Dar, așa cum spunea Octavian Goga “Sunt mulți care, ajunși la un vârf de munte, au amețeli și cad; iertați-i pe parveniți”! Parerea ta...

OSMAN
26 Dec 2018

foarte bun si interesant articolul
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.