EDITORIAL

Ne vom aminti că ne-a fost teamă


Ne vom aminti că ne-a fost teamă

Elena Şerban | 2020-04-03 18:33

Astăzi ne e teamă. Și e bine că acum ne temem. E timpul să recunoaștem că nu vom mai fi la fel după nebunia asta. Ne vom vindeca în multe locuri unde eram bolnavi demult.

Nu e întâmplător că bătrânii și bolnavii sunt cei mai afectați de virusul ăsta parșiv. Ei au fost cei mai ignorați de stat, de societate, adică de noi toți. I-am dat la o parte, considerând că nu mai avem nevoie de ei și pentru că, avându-i în fața ochilor, ne recunoaștem, ca într-o oglindă, viitorul. Și ne apucă teama!

Vom fi forțați să recunoaștem că avem nevoie de medici, de asistente, de infirmiere și că avem atâta nevoie de spitale. Și mai avem nevoie să fim, cu toții, oameni. Și nu, nu doar de fațadă și în declarații de campanie. Poate nu-i vom mai acuza că iau bani de la pacienți și că se gândesc doar la ei. Ne vom mai da seama cât de importanți sunt medicii de familie, prinși în fiecare zi într-o hârțogăraie fără de sfârșit, care le „mănâncă” ani din viață și îi face sclavii unui sistem birocratic care omoară orice speranță. 

Poate ne vom uita altfel și la polițiști, pompieri, jandarmi și militari, și nu îi vom mai înjura atunci când își fac treaba. Astăzi, când avem nevoie de ei, le spunem că sunt eroii noștri, dar poate mâine vom începe să îi prețuim cu adevărat. Pentru eforturile pe care le fac lucrând în condiții materiale precare, pentru sudoarea din timpul instrucțiilor, și pentru oamenii dragi pe care îi lasă în fiecare zi acasă, plecând să își riște viața și pentru noi. 

Vom învăța cât de importanți sunt jurnaliștii, fără de care n-am fi știut în aceste zile mai nimic din ceea ce se întâmplă. Și fără de care am fi citit doar informațiile, de multe ori îndoielnice, postate pe rețelele de socializare.

Ne vom schimba și noi. Vom reuși să nu ne mai luăm așa în serios, să râdem mai mult, și să ne amintim cum era când ne era teamă. Ne vom da seama că nu suntem stăpânii acestei lumi, și nu avem dreptul să distrugem planeta copiilor și nepoților noștri. Cred că vom iubi mai mult trecutul, oamenii pe care i-am pierdut. Aș pune chiar pariu că vom fi mai fericiți cu ce avem în casă, ne vom da seama că nu avem nevoie de haine scumpe și nici de tot felul de obiecte inutile. Pentru că viața este despre lucruri simple și despre sentimente adevărate. Pe care le putem vedea cu ochii sufletului și cu cei ai minții. 

Asta doar dacă ne vom aminti că ne-a fost cândva teamă. Și nu vom mai fi la fel...Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.