EDITORIAL

Mofturile geambaşului de la Teleorman


Mofturile geambaşului de la Teleorman

Ion Teleanu | 2018-12-24 12:11

Au trecut doi ani de când Alianța PSD-ALDE guvernează România, mai precis de când Liviu Dragnea taie și spânzură, schimbând premierii ca pe izmene, iar miniștrii ca pe ciorapi.

În aproape doi ani de guvernare, logofătul Dragnea, avându-l alături în caleașca guvernării pe vizitiul Călin Popescu-Tăriceanu, a schimbat peste 70 de miniștri, pe la cele 26 de ministere din cele trei guverne PSD-ALDE. Ințial, baronul de Teleorman a dorit ca stareță la Palatul Victoria să fie Sevil Shhaideh, dar Klaus Iohannis n-a mușcat din anafura lui Dragnea. Însă, într-un an de zile, preacuviosul Dragnea a reușit să-i canonizeze rapid pe cei doi stareți PSD de la Palatul Victoria, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, și în locul lor să o hirotonisească pe o altă stareță, din Teleorman - Vasilica Viorica Dăncilă. Astfel, în acești doi ani de când clopotul României este tras din Teleorman, Liviu Dragnea a marcat și câteva premiere pe scena politică românească: demiterea prin moțiune de cenzură a propriului Guvern (Grindesnu) și forțarea unui al doilea premier PSD, Mihai Tudose, să demisioneze. Practic, în cei aproape doi ani de când Dragnea a luat România pe persoană fizică, PSD a schimbat de mai multe ori titularii la aproape toate ministerele, cu excepția  Ministerului Afacerilor Interne (Carmen Dan) și Ministerului Agriculturii (Petre Daea).

În ceea ce privește cele patru ministere conduse de ALDE, doar unul și-a păstrat titularul impus pe 5 ianuarie 2017, este vorba de Teodor Meleșcanu, la Ministerul Afacerilor Externe. În rest, toate celelalte 23 de ministere și-au schimbat titularii, unele și de șase ori, cum este cazul Ministerului Economiei, sau de cinci ori ca la Ministerul Educației sau Ministerul Cercetării. De asemenea, mai sunt cinci ministere - Apărarea, Fondurile Europene, Cultura, Mediul de Afaceri și Comunicațiile, care au fost conduse până acum de patru miniștri. În plus, mai trebuie precizat că, după demiterea cabinetului Grindeanu, au rămas 26 de ministere pentru că a fost desființat Ministerul pentru Dialog Social, condus la acea vreme de liderul TSD, Gabriel Petrea. Practic, Guvernul României a ajuns jucăria preferată a lui Liviu Dragnea, ca în replica lui Jupân Dumitrache din „O noapte furtunoasă” a lui Caragiale - „Iaca, niște papugii... niște scârţa-scârţa pe hârtie! 'I știm noi! Mănâncă pe datorie, bea pe veresie, trag lumea pe sfoară cu pişicherlicuri…”. Adică, cum tot nenea Iancu spunea, mofturi, dar ce mofturi, mofturi de geambaș...de la Teleorman!Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.