EDITORIAL

Fuga de (la) guvernare. Totuși, cine câștigă?


Fuga de (la) guvernare. Totuși, cine câștigă?

Elena Şerban | 2019-08-29 17:31

Proaspăt părăsită și jignită de fostul coleg de căsnicie politică, Viorica Dăncilă își plânge pe umărul jurnaliștilor drama femeii abandonate, își pune armura de președinte dur de partid și promite să respecte în continuare Sfântul Program de Guvernare, lăsat cu limbă de moarte de Liviu Dragnea.

PSD se încăpățânează să rămână la guvernare în perioada următoare și, e lesne de observat, partidele de opoziție nu dau năvală să preia frâiele țării.

Sperietoarea e chiar Călin Popescu Tăriceanu care, în declarația sa de adio, a scăpat un detaliu care a băgat spaima în tot mediul politic și economic. La nervi, liderul ALDE a mărturisit dezastrul de la bugetul țării: lipsesc 9 miliarde de lei.

Tăriceanu s-a apălat de mâini de responsabilitatea în fața alegătorilor și a ales să treacă comod în opoziție, regăsându-și mai vechiul său prieten, dornic mereu de afirmare, Victor Ponta. Procentele lor, chiar și unite, precum și numărul comun de parlamentari, nu reprezintă teamă pentru nimeni.

Dacă ne uităm în barca celorlalte partide mai puternice din opoziție, ezitarea și fuga de Palatul Victoria sunt cuvintele zilei. Ce formațiune politică și-ar asuma acum, cu un an înainte de alegerile parlamentare, să preia dezastrul bugetar lăsat de PSD-ALDE, cu riscul de a pierde procente la vot? Ludovic Orban mai așteaptă să depună moțiunea de cenzură până când va avea certitudinea că va trece sau, poate, de ce nu, chiar până la prezidențiale.

De cealaltă parte, oamenii tineri care au promis schimbarea în România, Cioloș și Barna, nu par să dea năvală la masa Guvernului din aceleași motive de calcul electoral.

Singurul care zâmbește câștigător după tot acest scandal politic nu poate fi decât președintele Klaus Iohannis, căruia îi convine de minune în campanie decăderea PSD și asumarea unei guvernări proaste de către orice altcineva în afara lui.



Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ -BONTON
10 Sep 2019

Elena Serban ..ce gandire simplista ai !Nu ai observat faptul ca multi de la ALDE nu vor sa mai fie in alde ?Asta nu ti spune nimic,asa iIa spune ,guvernul zero ,ti a placut ?Daca da inseamna ca chiar esti o nazista fara scrupule ,mincinoasa ca toti nazistii si puturoasa in gandire precum putoarea voastra suprema pe cate o adulati Siktir putorilor naziste!
CUCUVEAUA ROZ -BONTON
14 Sep 2019

Acele 9 miliarde sunt date de iohanis si Ciolos la sfarsitul guvernarii zero catre americani si olandezi pe arme si avioane ruginite si second hand A mai contribuit la cresterea datoriei externe o alta ciuma nazi Chiorul care a mintit Fmi ul ca sa primeasca 30 miliarde de euro bani bagati in bancile austriece din Romania ca sa nu dea faliment (cata grija au ei saracii ciumati nazi de straini si cat de tare urasc ei poporul roman)Asa ca tante SERBAN ANGY ziarista facuta la scara blocului unde locueste ,mai incet cu tambalul pe aratura si mai usor cu acuzatiile
Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.