EDITORIAL

De ce nici măcar Hitler n-a atacat Elveția


De ce nici măcar Hitler n-a atacat Elveția

Ion Teleanu | 2020-01-27 14:20

Nu există săptămână fără ca, pe agenda zilnică, să nu se discute despre probleme de înarmare, de armament sau despre vreun conflict militar.

Însă, oficial, nimeni nu a spus care este cel mai înarmat stat din lume. Nu este SUA, Rusia, Israel sau Coreea de Nord. Este o țară europeană, unde armata și populația sunt invizibile, iar fiecare bărbat este și soldat. Un stat care-ți dă un pistol gratuit, după ce împlinești 50 de ani, și care te roagă să cumperi o armă oarecare, dar cu reducere. Este o țară în stare sa mobilizeze, în doar patru ore, o armată de 650.000 de soldați, iar în două zile, o armată de 1.7 milioane de soldați. Pentru comparație, SUA poate mobiliza doar 1,3 milioane de soldați. Această țară ultra-militarizată este amplasată pe un relief foarte muntos, unde crestele montane sunt ca zidurile unei cetăți, iar în stânci sunt săpate nenumărate tuneluri, care permit să ajungi în orice colț al țării, fără a fi văzut de eventualul inamic. Acest stat puternic militarizat, se află acolo unde niciodată nu te-ai aștepta, exact în inima Europei. Este vorba despre Elveția! 

Orice bărbat elvețian este obligat să facă armata, care durează doar trei luni, însă acest timp este suficient pentru a transforma un tânăr petrecăreț, într-un bărbat responsabil. După aceste trei luni, tânărul primește o armă, o conservă și o uniformă militară, pe care le ia acasă. Periodic, bărbații elvețieni sunt rechemați în armată, pentru a nu uita cunoștințele și abilitățile militare acumulate. Până la 32 de ani, un bărbat elvețian este rechemat în armată de șapte ori, pentru perioade de câte trei săptămâni. În următorii 10 ani, el va mai fi rechemat încă de trei ori, pentru două săptămâni, iar peste încă 10 ani, o dată pentru două săptămâni.

Când elvețianul împlinește 51 de ani, el este eliberat oficial de serviciul militar și este obligat să întoarcă statului arma și uniforma. La fel și conserva. Nimeni nu poate refuza serviciul militar, nici măcar milionarii și bancherii. Elveția este o țară care are doar 300 de km în lungime şi un buget militar de 7,5 miliarde de dolari, dar dispune de 800 de tancuri și blindate și de 350 avioane militare! Populația civilă este înarmată până în dinți. Astfel, s-a calculat că elvețienii dețin acasă, absolut legal, 1,5 milioane de semi-automate și 2 milioane de pistoale. În Elveția, numărul poligoanelor de tir este egal cu numărul cafenelelor. Poate și din aceste considerente militare, nici măcar Hitler nu a avut curajul să atace Elveția!Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
02 Feb 2020

dar in eventualitatea unui conflict mondial major,Elvetia si alte tari "neutre" precum Austria nu au cum sa pretinda vreo neutralitate cand ei sunt implicati pana peste urechi in finantarea terorismului.Cum vine aia sa fii "neutru" dar traficantii de arme spala banii la tine in banci
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.