EDITORIAL

Cum se vede turismul prin lupa unui general de poliție


Cum se vede turismul prin lupa unui general de poliție

Ion Teleanu | 2019-02-21 13:13

După 1990, fiecare partid politic anunță în campania electorala că turismul este o prioritate națională. Dar, după alegeri, toţi politicienii uită de această promisiune și își mai amintesc de turism doar atunci când merg în vacanţă.

Astfel, din prostie sau din anumite interese, turismul a ajuns o Cenușărească a economiei românești și o jucărie frumoasă pentru toți premierii care s-au perindat pe la Palatul Victoria. Cum se vede azi turismul românesc? O spune în una dintre cărțile sale - „Metodologia criminalistică - Investigarea criminalității economico-financiare în domeniul alimentației publice și turismului”, generalul de poliție Costică Voicu, fost șef al Poliției Române și ani de zile rector al Academiei de Poliție. „România zilelor noastre oferă o imagine nu foarte atrăgătoare în domeniul industriei alimentare și cea hotelieră, prin servicii care lasă de dorit atunci când te afli în vacanță pe litoral sau în stațiunile montane, atât în ceea ce privește condițiile de cazare, mai mult decât precare, cât și în privința localurilor care pregătesc și servesc masa. Prețurile în sezonul estival sau cel de schi sunt mai mari decât în alte zone turistice, consacrate la nivel mondial, calitatea și competitivitatea fiind aproape inexistente pe piața de profil natţonala”, este descrierea turismului românesc făcută de generalul Costică Voicu. De ce s-a ajuns în această situație? Ne spune tot fostul șef al Poliției Române: „Considerăm că deprofesionalizarea ofiţerilor de poliție economică, politizarea excesivă a structurilor care trebuie să lupte împotriva fraudelor și nu în ultimul rând, dezintersul clasei politice și a administrației (centrale și locale) au permis crearea unei industrii hoteliere neperformante și debalansata (există în țara noastră câteva locaţii care rivalizează cu marile hoteluri dn lumea civilizată și foarte multe spații de cazare jalnice) și funcționarea unei industrii alimentare care nu face altceva decât să îmbogățească o categorie de ïnvestitori” în daună populației care consumă alimente de proastă calitate la prețuri europene”.

Scurt și curprinzător! Dar rămâne o mare întrebare: Câți dintre cei care au pus umărul la dezastrul din turismul românesc au fost scanați și trași la răspundere de generalul Costică Voicu?Parerea ta...

ANONIMUS
04 Mar 2019

Mai avem si un minister la turismului cand de fapt ar trebui doar un simplu departament in ministerul economiei, cum exista in alte tari europene. Platim niste functionari publici care nu fac nimic iar digitalizarea ministerului este una foarte slaba, de la acordarea de licente si brevete pana la atestarea unitatilor de cazare si agrement, de statiuni turistice. Totul ar trebui facut on-line si apoi prin inspectii la fata locului, de verificat respectarea normelor si a legilor si aplicate amenzi drastice si luata direct licenta pentru minciuni si servicii proaste.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.