EDITORIAL

Claudiu Manda şi balonul demagogiei


Claudiu Manda şi balonul demagogiei

Ion Teleanu | 2020-01-20 12:45

Preşedintele PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda, a făcut recent o declaraţie care demonstrează încă o dată că există oameni politici care vorbesc cu o clipă înainte de a fi gândit.

„Să spunem câteva lucruri pentru Congres. Nu mai susţinem proşti în funcţii publice să ne facă de râs, pentru că munca noastră ne-o aruncă la coş de multe ori cu capacitatea unora sau altora de a vorbi. I-am sprijinit, din păcate însă, în CEx. Trebuie să ne asumăm greşelile, dar să nu mai facem”, a spus Manda. Dar, o vorbă din popor spune că dacă tăceai filosof rămâneai. Ori Manda a căutat să ignore această zicere populară, amintindu-ne că vorbele lui Eminescu sunt şi azi de mare actualitate, mai exact că „răul esenţial care ameninţă vitalitatea poporului nostru este demagogia”. Claudiu Manda a uitat prea repede cum a ajuns el în politica mare, adică gudurându-se pe lângă un Bănicioiu, Ponta, Geoană sau Zgonea, şi luând viteză după ce s-a agăţat de fusta Olguţei Vasilescu, fiind umflat în pene de Liviu Dragnea. Poate el a avut ceva dreptate când a spus că nu mai vrea proşti în funcţii publice, dar, surprinzător este cum ajuns el la această concluzie după ce, în urmă cu cinci-şase ani, el nu a ajuns ministru tot pentru o asemenea concluzie. Prin 2014, la Palatul Cotroceni, fostul preşedinte Traian Băsescu a spus că deputatul Claudiu Manda nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa cea mai complexă a acestuia este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic este reprezentat de valoarea biletelor rupte.„Cea mai complexă experienţă a domnului Iulian Claudiu Manda este legată de funcţia de director la Casa de Cultură a studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo este valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă. Ori, ministrul Bugetului înseamnă mult mai mult", a spus atunci șeful statului. El a precizat că nici argumentul că Manda este membru al Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaților nu este suficient. „Justificarea că domnul deputat a funcţionat în Comisia de buget-finanţe nu e suficient. Acolo nu se discută filosofia bugetară, nu se discută priorităţile, acolo se mută cel mult bani de-o biserică, de un podeţ, bani de zugrăvit o şcoală", a adăugat Traian Băsescu. Practic, Manda vrea să ne demonstreze că între timp s-a deşteptat, poate mai ales după căsătoria cu Olguţa Vasilescu, dându-i totodată dreptate lui Băsescu, dar mai ales lui Eminescu care ne-a transmis că „avem nevoie, mai întâi de toate, de-a urî neadevărul, ignoranţa lustruită, cupiditatea demagogilor, suficienţa nulităţilor”.

Astfel, fără să-şi dea seama, Manda a ajuns la vorbele lui Garabet Ibrăileanu: „Libertatea pentru demagogi este un soi de balon: îl ridică după cum îl şi umflă. Dar balonul lor e captiv, demagogii nu sunt nici cavaleri, nici pricepuţi: niciodată nu-i vor găsi cârma”.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.