EDITORIAL

Aceeași Mărie PSD, dar cu o pălărie Pro România


Aceeași Mărie PSD, dar cu o pălărie Pro România

Ion Teleanu | 2019-04-11 18:28

Scandalul din ultimele zile, privind demisia unor membri ai Pro România Mehedinți, readuce în prim-plan situația tensionată din interiorul partidului controlat acum de fostul premier și lider PSD Victor Ponta.

„Asistăm în aceste zile la transformarea Pro România într-un PSD mai mic, o anexă a acestui partid. Cooptarea în rândurile formațiunii politice a foștilor baroni locali ai PSD-ului nu face decât să conducă automat la îndepărtarea membrilor onești și demni ai partidului, căci Pro România s-a indepărtat de la obiectivele declarate ale unei construcții politice noi”, și-a motivat demisia Cornel Stroescu, liderul Pro România Mehedinți. Justificarea acestei demișii a readus în atenție faptul că noul partid, ctitorit de Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu, dar „confiscat” de Victor Ponta, este o clonă a PSD. De ce?

Foarte simplu. Mulți dintre membrii Pro România sunt vechi tovarăși ai lui Dragnea, de la PSD. Adică, colaboratori apropiați, până mai ieri, ai baronului de Teleorman, precum Marian Neacșu, Ion Mocioalcă, Adrian Țuțuianu, Ioan Rus sau Mihai Tudose, sunt astăzi oameni de bază ai lui Victor Ponta. Practic, aceeași Mărie, dar cu altă pălărie! Este ca în „O scrisoare pierdută”, a lui Ion Luca Caragiale, unde rolul lui Farfuridi este jucat acum de Ponta, adică „Din două una, dați-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele esențiale... Din această dilemă nu puteți ieși... Am zis!".

Ca urmare a acestor transferuri „grele” de la PSD, partidul lui Victor Ponta a început să intre în blocaj înainte de startul electoral, pe următorul raționament: am plecat din PSD din cauza lui Dragnea și a oamenilor săi de încredere, iar acum la Pro România sunt la butoane tot oamenii lui Dragnea! Adică, este ceva de genul nu mă mai duc la discotecă, ci merg la club sau, mai direct, lupul își schimbă părul, dar năravul ba! Ca atare, partidul lui Victor Ponta riscă să ajungă o remorcă la căruța lui Dragnea.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.