ECONOMIE

REGULI NOI în CONSTRUCȚII. Ce schimbări aduce Legea privind eliminarea unor avize


REGULI NOI în CONSTRUCȚII. Ce schimbări aduce Legea privind eliminarea unor avize

Z.P. | 2019-10-26 13:43

Legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a fost promulgată sâmbătă de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ prevede reducerea termenelor de eliberare a certificatelor de urbanism și elimină avizele pentru anumite categorii de lucrări.

Actul normativ, inițiat de către deputatul liberal Florin Roman, completează Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii și prevede, printre altele, că nu este necesară, pentru anumite categorii de lucrări, emiterea avizelor de către serviciile deconcentrate ale autorităţilor centrale privind protecţia sănătăţii populaţiei, autoritatea competentă pentru protecţia mediului, Comisia Tehnică de Circulaţie şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, potrivit Hotnews.ro.

Ce prevede legea adoptată de Camera Deputaţilor în 15 octombrie și promulgată sâmbătă de Iohannis:

Emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autorităţilor centrale privind protecţia sănătăţii populaţiei nu este necesară pentru următoarele categorii de lucrări decât în situaţiile speciale de derogare de la normele în vigoare prevăzute de lege în care este necesar un studiu de evaluare a impactului asupra sănătăţii populaţiei:

a) construirea, reabilitarea, extinderea şi consolidarea de locuinţe unifamiliale;

b) construirea de anexe gospodăreşti; c) construirea de împrejmuiri". Emiterea actului administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului nu este necesară pentru următoarele categorii de lucrări: a) construirea de locuinţe unifamiliale; b) construirea de anexe gospodăreşti, cu excepţia celor utilizate pentru creşterea animalelor;

c) consolidări ale imobilelor existente;

d) construirea de împrejmuiri;

e) dezmembrări, comasări de terenuri. Emiterea avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie nu este necesară pentru locuinţele unifamiliale situate pe străzi de categoria II şi III şi care nu sunt în zona de intersecţie cu sens giratoriu. Avizele/acordurile solicitate prin certificatul de urbanism trebuie să se refere strict la tipul de lucrări necesare realizării construcţiilor, fiind interzisă solicitarea de avize/acorduri care nu au temei tehnic şi legal în raport cu obiectul acesteia.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.