ECONOMIE

PNL vrea transformarea ROMARM într-o casă de comerț exterior


PNL vrea transformarea ROMARM într-o casă de comerț exterior

Ion Teleanu | 2019-10-29 12:29

În programul de guvernare al PNL există, la capitolul Economie, o măsură care va arunca în aer industria de armament din România.

Mai exact este vorba despre viitorul companiei ROMARM, structură de tip holding cu capital 100% românesc, sub autoritatea Ministerului Economiei, și al celor 15 filiale ale acesteia. La ora actuală, Romarm este principalul producător și exportator direct de produse militare din România, dar totodată și cel mai important furnizor de tehnică și servicii militare.

Filialele Romarm vor deveni societăți comerciale

 

„Reorganizarea Companiei Naționale ROMARM prin transformarea filialelor în societăți comerciale cu acționar unic statul român prin Ministerul Economiei și transformarea Romarm în societate comercială cu atribuții de casă de comerț exterior în vederea stimulării exporturilor”, se menționează ca măsură prioritară în programul de guvernare al PNL. Potrivit informațiilor furnizate de persoane extrem de avizate din Ministerul Economiei și ROMARM, prin această măsură practic compania de stat se va transforma într-o firmă care va intermedia exportul de armament, dacă va avea ce să exporte. În plus, prin transformarea Romarm în societate comercială cu atribuții de casă de comerț exterior, în vederea stimulării exporturilor, circa 80% din personalul din aparatul central al companiei va fi trimis la plimbare. În schimb, această măsură va transforma filialele în societăți comericiale sub controlul direct al Ministerului Economiei, și, astfel, Romarm nu va mai avea nicio legătură cu aceste filiale. Însă, trecând sub controlul direct al Ministerului Economiei, filialele vor fi obligate să se descurce pe cont propriu atât în ceea ce privește comenzile, dar și exportul produselor. Totodată, prin aplicarea acestei măsuri, filialele Romarm nu vor mai avea posibilitatea să se împrumute de la compania Romarm pentru diverse cheltuieli curente, așa cum se proceda până acum. Dar, transformarea filialelor în societății comerciale este o mană cerească pentru cei care vor conduce aceste societăți, pentru simplul fapt că vor avea mână liberă să facă tot ceea ce vor. Totodată, și sindicaliștii își vor freca mâinile de bucurie, pentru că, prin această măsură, vor avea acces direct la conducerea și controlul noilor societății. Parerea ta...

NELUTU SINDICAT CUGIR
29 Oct 2019

ACUM VINE RANDUL MEU. DACA LA PROTOTIP AM 25% , CU LEGEA ASTA NOUA VOI LUA PE FAMILIA MEA TOATA FABRICA. ASTFEL VOI PUTEA SA-I DAU NUMELE NEAGU LTD.La firma noua vor lucra DOAR LIDERI DE SINDICAT .
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.