ECONOMIE

Noua clădire Axel Springer, o bijuterie arhitecturală a Berlinului, construită de ZÜBLIN


Noua clădire Axel Springer, o bijuterie arhitecturală a Berlinului, construită de ZÜBLIN

Z.P. | 2019-05-27 14:25

Zestrea arhitecturală a Berlinului a fost îmbogățită cu noua clădire Axel Springer, sediul Axel Springer SE. Această bijuterie urbană din inima capitalei germane a fost proiectată pentru 3.500 de angajați și ilustrează, prin arhitectura sa neobișnuită, modelarea viitorului în lumea digitală prin intermediul arhitecturii, precum și noua viziune a muncii în epoca noastră, transformată de Internet.

Suprafețele din sticlă colorată și componentele optice 3D caracterizează fațada clădirii și o fac vizibilă. Designul este realizat de arhitectul Rem Koolhaas. Atriumul mare iese în evidență, traversând întreaga clădire și fiind îmbrăcat în fațada tridimensională. Jumătatea inferioară a clădirii este terasată în atrium.

Cele cinci etaje superioare sunt suspendate printr-o structură de transfer de la ultimul etaj, deasupra căreia se află o grădină luxuriantă.

Construcția, începută în 2016, a fost realizată pe baza unui proiect premiat, care a câștigat o competiție la care au participat 18 firme de arhitectură.

Tema concursului a fost găsirea unei soluții la dilema centrală a pieței de birouri moderne - un loc colectiv de muncă care poate asigura și o atmosferă de liniște, dar și intercomunicarea în cadrul grupului, între grupuri sau între filiale, concentrare și colaborare.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.