ECONOMIE

ÎNGRIJORĂTOR: România, cea mai mare INFLAȚIE din UE


ÎNGRIJORĂTOR: România, cea mai mare INFLAȚIE din UE

E.Ş. | 2019-06-19 22:14

În aceeaşi zi în care Viorica Dăncilă lăuda performanţele economice ale Guvernului PSD-ALDE, Eurostat a publicat date care arată că în mai 2019, România a înregistrat o rată a inflaţiei de 4,4%, cea mai mare din întreaga Uniune, și cu mult peste media europeană.


ÎNGRIJORĂTOR: România, cea mai mare INFLAȚIE din UE

Mai mult decât atât, în România rata inflaţiei a crescut, în condiţiile în care în cea mai mare parte a statelor Uniunii Europene a scăzut. De exemplu, dacă în mai 2018, media inflaţiei la nivel european era de 2%, în mai 2019, media inflaţiei este de 1,2%.

Datele publicate de Eurostat vin în urma unor creşteri succesive a pensiilor şi salariilor din sectorul bugetar, efectuate de guvernul PSD-ALDE, precum şi a preţurilor (toate fiind măsuri cu potenţial inflaţionist). 

Guvernul PSD-ALDE având programate alte creşteri artificiale de venituri (mai ales că vin noi alegeri), care foarte probabil vor duce la noi creşteri de preţuri şi pe cale de consecinţă, la o inflaţie şi mai mare.

De precizat că pe fondul creşterii inflaţiei, puterea de cumpărare scade, nu creşte. A se vedea cazul Venezuelei, e drept, unul extrem.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.