ECONOMIE

Fără PRECEDENT: De ce a dispărut tot aurul de pe piața americană


Fără PRECEDENT: De ce a dispărut tot aurul de pe piața americană

Eliza Popa | 2020-03-30 20:39

Rezervele de aur ale Statelor Unite sunt păstrate la baza aeriană Fort-Knox din statul Kentucky și la Rezerva federală a New Yorkului, dar ele nu pot fi plasate pe piața liberă. În general, oamenii de afaceri americani au trimis metalul galben achiziționat de pe piețe la Londra.

Ce se întâmplă însă acum, pe vreme de pandemie, cu tot aurul de pe piața americană? Pe fondul pandemiei de coronavirus, în Statele Unite a crescut vertiginos cererea de aur, astfel că pe piață s-a instalat un deficit de lingouri și monede.

Nu se mai găsește

În acest context, conducerile băncilor de la Wall Street a cerut ajutorul Monetăriei regale a Canadei. Potrivit Wall Street Journal, dealerii americani au vândut toate rezervele de metal prețios, ba chiar au început să-și închidă firmele. Banca elvețiană Credit Suisse, care toarnă lingouri de aur începând din 1856, a cerut doritorilor să cumpere astfel de active să nu o mai deranjeze cu astfel de solicitări.

Pe fondul dificitului de aur, bancherii de le Wall Street au cerut ajutorul Monetăriei regale a Canadei, al cărei reprezentant, Amanda Bernier, a declarat cotidianului american că instituția se confruntă în momentul de față cu ”o cerere fără precedent” pentru lingouri de aur. În aceste condiții, a spus Bernier, Canada nu este în stare să satisfacă cererea tot mai mare, pentru că o parte dintre angajanți au fost trimiși acasă pe fondul epidemiei de covid-19.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.