ECONOMIE

DATORIA URIAŞĂ la Primăria Focşani a ministrului propus la Dezvoltare. Ion Ștefan are o casă de 900 metri pătraţi şi a declarat una de 76!


DATORIA URIAŞĂ la Primăria Focşani a ministrului propus la Dezvoltare. Ion Ștefan are o casă de 900 metri pătraţi şi a declarat una de 76!

Z.P. | 2019-10-31 16:14

Primăria Focşani îi solicită public ministrului propus la Dezvoltare, Ion Ştefan, să intre în legalitate şi să-şi achite de urgenţă datoriile pentru casa de 910 metri pătraţi.

Ion Ştefan, care este numit „deputatul grindă”, a păgubit bugetul local al municipiului cu peste o jumătate de miliard de lei vechi.

Vila demnitarului a fost declarată la primărie drept o casă de 76 de metri pătraţi.

Aşadar, timp de aproape 20 de ani, Ion Ştefan a plătit un impozit mult mai mic.

Ion Ştefan a scris luni într-o postare pe Facebook că îşi recunoaşte greşeala şi că va plăti „tot ceea ce este de plătit la Primăria Focşani” pentru casa în care locuieşte, citeaza antena3.ro.

Ştefan, propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în Guvernul Orban, a primit miercuri aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, susţine că deputatul Ion Ştefan, care fusese propus ministru al dezvoltării în guvernul Orban, nu a plătit impozitul pentru casa de 1.000 de metri pătraţi şi a eludat plata serviciilor de salubritate timp de cinci-şase ani.

"Nu a plătit niciodată impozit la stat pentru casa sa de 1.000 mp, ceea ce îl transformă într-un evazionist care a creat un prejudiciu Municipiului Focşani de câteva zeci de mii de euro. A păcălit Municipiul Focşani şi CUP Salubritate ani de zile, plătind gunoi pentru o persoană, deşi în casa de 1.000 mp locuiau cinci persoane. Un alt prejudiciu de mii de euro săvârşit de hoţomanul propus să gestioneze jumătate din bugetul României", a susţinut, într-un comunicat de presă, preşedintele CJ Vrancea.

Preşedintele CJ este de părere că numele său a fost atras în acest scandal mediatic "pentru a muta atenţia publică de la o infracţiune săvârşită de către cel pe care PNL l-a propus pentru funcţia de ministru al dezvoltării, cel care nu şi-a plătit niciodată impozitul pe casa domniei sale de 'numai' 1.000 mp şi cel care a eludat plata serviciilor de salubritate timp de 5-6 ani".Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.