ECONOMIE

Criză la RADET. Ministrul Economiei: ”Ar putea intra luni în FALIMENT”


Criză la RADET. Ministrul Economiei: ”Ar putea intra luni în FALIMENT”

E.Ş. | 2019-11-06 19:05

Judecătorul sindic ar putea declara luni falimentul distribuitorului de energie termică RADET, a declarat miercuri ministrul Economiei Virgil Popescu. Acesta spune că Primăria Bucureștiului ar trebui să fie pregătită. Popescu crede că vor fi găsite soluții. Reamintim că în mai multe cartiere din București, locuitorii nu au apă caldă și căldură de câteva zile, fiind înregistrate multiple avarii.

"Mâine vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vreau ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. Elcen este pregătită să livreze energie termică. Primăria să se asigure că toată subvenţia către Elcen este plătită", a spus Popescu, potrivit Agerpres.

"Sper să nu se ajungă la falimentul RADET, însă Primăria trebuie să fie pregătită şi pentru această eventualitate", a mai spus Popescu.

Gabriela Firea susține că noul ministru al Economiei și Energiei este "incompetent și repetent "și ar fi trebuit să citească legislația înainte să lanseze astfel de declarații.

"A ieșit noul ministru al Energiei lângă noul premier să-i sperie pe bucureșteni că vor rămâne fără apă calda și căldură, anunțând de la nivelul de ministru politic că luni RADET va intra în faliment. Stau și mă întreb în ce țară trăim în care un ministru numit politic știe ce va face justiția, cum se va înfăptui justiția luni. Îi dau o veste proastă acestui ministru al Energiei incompetent și repetent: în cazul în care RADET intră în faliment, automat intră și Elcen în faliment care, poate nu a aflat, îl informez eu - este în răspunderea domniei sale, ca ministru. Mult mai normal era ca acest domn ministru să citească legislația, reglementările, să se informeze și pe urmă să facă declarații”, a declarat Gabriela Firea, citată de Mediafax.

Primarul Capitalei susține că, indiferent de situația juridico-financiară a RADET și Elcen, nu se va întrerupe furnizarea agentului termic sub nicio formă în București.

"Pentru simplul motiv că apa caldă și căldura constituie infrastructură critică și are legislație aparte, care garantează livrarea. (...) Că sunt opriri punctuale pentru înlocuiri de conducte sau repararea unor avarii, e altceva (...), dar sub nicio formă nu se va întâmpla așa cum a anunțat acest nou ministru incompetent al Energiei, că luni judecătorul sindic va declara falimentul RADET”, a mai susținut Firea.Parerea ta...

CETATEAN
07 Noi 2019

Ha , ha , toata vara ce au facut ? Sa vezi ce ris va fii cind se sparg tavile la minus 15 grade . Ce ris va fii pe tot traseul cu turturi de ghiata . Sa vedem ce va face Chilotareasa Moldobuza limba lata
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.