ECONOMIE

ONG: CNAIR a reziliat contractul Lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva


ONG: CNAIR a reziliat contractul Lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva

Z.P. | 2019-08-28 12:43

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat contractul lotului 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, cu 16 zile înainte ca tronsonul să fie deschis traficului, a anunțat ONG-ul Asociaţia Pro Infrastructură, citată de News.ro.

”La 16 zile de când tronsonul de 21 km aflat la un procent fizic de 99% putea fi dat în trafic, ministrul Cuc şi executanţii lui din CNAIR au persistat în şantajarea constructorului şi obligarea acestuia de a accepta o extindere a garanţiei tuturor lucrărilor de la 4 la 10 ani, neluând în calcul în niciun moment deschiderea autostrăzii”, a anunţat ONG-ul, pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii asociaţiei susţin că nodul Holdea, parte a altui contract cu acelaşi antreprenor, nu este reziliat, iar unul dintre cele două ecoducte construite ”nu a fost inclus şi nici plătit în cel reziliat astăzi”. În concluzie, inaugurarea celor 21 de km devine incertă.

”Singurul lucru sigur este că statul român va pierde definitiv garanţia de 4 ani şi că vom avea mulţi ani de procese în urma cărora riscăm să plătim tot noi, contribuabilii români, daune financiare de zeci de milioane constructorului”, a mai anunţat asociaţia.

Autostrada A1 are o lungime de circa 580 de kilometri şi asigură legătura între Bucuresti şi vama Nădlac, la graniţa cu Ungaria, trecând prin Piteşti, Sibiu, Timişoara şi Arad.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.