ECONOMIE

CFR se pregătește de achiziții: Lansează licitații pentru noi trenuri diesel


CFR se pregătește de achiziții: Lansează licitații pentru noi trenuri diesel

Z.P. | 2019-10-31 10:31

CFR Călători lansează licitaţie pentru achiziţia de automotoare diesel noi şi ar urma să primească 90% din automotoarele electrice care vor fi cumpărate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), în raport cu cota sa de piaţă, potrivit şefului companiei, Valentin Dorobanţu.

Operatorul naţional de transport feroviar de călători va lansa licitaţie pentru achiziţia a 8-9 trenuri diesel noi, documentaţia fiind acum trimisă la Jurnalul European al Achiziţiilor Publice, a spus miercuri Valentin Dorobanţu, directorul general al CFR Călători.

În ceea ce priveşte achiziţia de vagoane noi de călători, şeful CFR Călători spune că este mai rentabilă modernizarea celor vechi. Programul investiţional al CFR Călători pentru 2019 vizează modernizarea a 54 de vagoane.

Costul modernizării este de circa 500.000 de euro/vagon, de peste trei ori mai mic faţă de cât ar costa un vagon nou, spun reprezentanţii operatorului naţional de transport ferorviar de pasageri.

Cele 54 de vagoane modernizate în anul 2019 vor permite creșterea capacității de preluare a publicului călător, cu peste 3.300 de locuri. Vagoanele modernizate au dotări moderne: instalaţii de climatizare, amenajare interioară de tip salon, prize 220W, cabine WC cu instalaţie de tip vacuumatic.

"CFR Călători mai are doar 154 de vagoane neclimatizate, sub 10% din numărul total", au spus reprezentanţii companiei.

În anul 2020, pentru realizarea transportului feroviar de pasageri, CFR Călători estimează o creștere a parcului de vagoane față de anul 2019, cu circa 15%, până la circa 1000 de vagoane în extrasezon şi 1.200 de vagoane în vârf de sezon.Parerea ta...

REFORMă FEROVIARă
31 Oct 2019

Auzim tot mai des despre deraieri și despre lungi întreruperi ale circulației pe magistralele feroviare, iar lucrurile se leagă fiindcă infrastructura românească este un dezastru. Unele poduri feroviare cedează, altele sunt în stare critică, Trenuri noi cu viteza intre 35km/h -50km/h pardon Trotineta electrica 60km/h
CUC
31 Oct 2019

CU DOROBANTU DIRECTOR GENERAL? MAI LA VARA MAI DRAGA SMART, MAI LA VREODATA , CA ACUM ITI FACI BAGAJELE FRUMUSEL SI LASA- TE DE REFORMA. CE MANDRU ERAI MATALE LA TELEVIZOR CAND TE DADEAI EXPERT IN INVESTITII LA CFR SI FACEAI PARTE DIN COMISIA TRANSPORTURI A PSD- ULUI. ACUM CREZI CA O SA FACI PARTE DIN ECHIPA LUI BODE? HAI MA, SA MORI TU? NU CRED CA AI SANSE. HAI JA LA CARUTA. HA, HA, HA, HA.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.