ECONOMIE

Cât ar trebui să coste o MASCĂ de PROTECŢIE începând cu 15 mai


Cât ar trebui să coste o MASCĂ de PROTECŢIE începând cu 15 mai

Z.P. | 2020-05-01 15:40

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spune că primele estimări arată românii vor avea nevoie de un necesar de circa 100 de milioane de măşti de protecţie după ridicarea restricţiilor din 15 mai. Preţul per mască ar trebui să fie de aproximativ 2 lei. Ministrul susţine că în acest sens a avut discuţii cu lanţurile de retail pentru a se asigura că în data de 16 mai se vor găsi măşti la preţuri rezonabile.

"Estimăm că va fi un necesar de 100 de milioane de măşti după 15 mai pentru a avea un stoc. Obligativitatea măştilor va fi pentru cei din spaţiile închise, iar principala noastră preocupare est să asigurăm aceste sotocuri. Din producţia internă, în luna mai nu vom putea avea acestă producţie. Poate 20 - 30% şi atunci e clar că e nevoie de un necesar de import", a spus Virgil Popescu la Digi24.

"Veţi găsi măşti la preţuri rezonabile, în jurul cifrei de 2 lei. Repet, în jurul cifrei de 2 lei, nu vreau să vad speculaţii pe piaţă. Şi cu lanţurile de farmacii pentru că şi acolo trebuie să se găsească măşti. Nu vrem să intervenim pe preţ ci vrem să oferim măşti la preţuri competitive în aşa fel încât preţul de vânzare să fie la această sumă. Statul se va ocupa, dacă nu-şi pot retalierii şi farmaciile să-şi facă singuri importurile să se aprovizioneze de la producători interni. Vrem să avem în depozite măşti pentru toată lumea, pentru toţi revânzătorii, retailerii, pentru lanţurile de farmacii care dorec să achiziţioneze, să nu fie pernurie. Când va fi penurie atunci preţul ar putea fi speculat. Vrem ca oferta să fie mai mare decât cererea ca preţul să fie unul normal", a mai declarat ministrul Economiei.Parerea ta...

CRISTIAN
03 Mai 2020

inainte de epidemie pretul unei masti chirurgicale era de 20 de bani !!! acum este normal "rezonabil" 2 lei, adica de 10 ori mai mult ???????????
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.