ECONOMIE

ASSAI a sesizat ANI cu privire la declarația de avere a unui membru din Consiliul ASF


ASSAI a sesizat ANI cu privire la declarația de avere a unui membru din Consiliul ASF

Z.P. | 2019-09-26 14:24

Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) a sesizat Agenția Națională de Integritate (ANI) cu privire la declarația de avere a lui Ioan Gheorghe Țara, membru neexecutiv în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), profesor universitar la Universitatea din Oradea, informează un comunicat al asociaiei.

ASSAI afirmă că Ioan Gheorghe Țara a completat și transmis spre publicare pe site-ul ASF, în data de 14.06.2019, o declarație de avere conform căreia el a obținut, în anul 2018, 145.410 lei de la această instituție. Având în vedere că Țara a fost validat de Parlamentul României în funcția de membru neexecutiv al ASF în data de 17 decembrie 2018, iar declarația sa de avere se referă la veniturile realizate în anul 2018, ASSAI a sesizat ANI (vezi facsimil) în vederea verificării veniturilor acestuia.

Există serioase suspiciuni cu privire la faptul că dânsul a obținut, în mai puțin de 2 săptămâni de activitate, venituri în cuantum de 145.410 lei din partea ASF, consideră ASSAI.

„Sunt doua posibilități: Fie domnul Țara Ioan Gheorghe a câștigat în ultimele două săptămâni ale anului 2018 venituri în cuantum de 145.410 lei (aproximativ 30.600 de euro) din partea ASF, fie domnul profesor universitar nu cunoaște semnificația termenilor `an fiscal încheiat`. Ar fi trist să aflăm că un profesor universitar al Facultății de Științe Economice din Oradea, care nu cunoaște noțiuni elementare din domeniul contabil-financiar, dar cu carnet de partid, este propulsat într-o astfel de funcție din care ar trebui să fie capabil să supravegheze trei piețe financiar-nebancare de o mare complexitate”, a declarat Bogdan Anania, vicepreședintele ASSAI, citat în comunicat

 


Mai multe imagini:Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.