ECONOMIE

Asociația Service-urile Auto ia la întrebări ASF. Ce se ASCUNDE în spatele City Insurance


Asociația Service-urile Auto ia la întrebări ASF. Ce se ASCUNDE în spatele City Insurance

Z.P. | 2019-08-29 16:35

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (A.S.S.A.I.) isi exprima ingrijorarea cu privire la stabilitatea financiara a societatii City Insurance, societatea prezentand in cursul zilei de 27 august 2019 niste cifre care ar trebui sa provoace insomnii oricarei persoane cu minima responsabilitate din Consiliul ASF.

⦁ Dintr-un numar de 951157 polite RCA/luna cat emite intreaga piata de asigurari din Romania, 523 000 de polite RCA/luna sunt emise de catre City Insurance (document atasat).

⦁ City Insurance a anuntat ca a achitat anul acesta un numar de 93 761 dosare de dauna. Despre cele peste 30 000 de dosare de dauna deschise tot in acest an si neachitate nu sulfa o vorba nici City Insurance si nici iresponsabila Autoritate de Supraveghere Financiara.

⦁ Dauna medie rezultata din cifrele comunicate de catre City Insurance este de 1525 euro.

Este o dauna fantezista in conditiile in care City Insurance are peste un numar de peste 130 000 de capete tractor asigurate RCA dintr-un total de 190 000 de astfel de autovehicule inmatriculate la nivel national. Dauna medie pentru acest tip de vehicule depaseste 4000 de euro, iar frecventa accidentelor este dubla fata de autoturisme.

City Insurance poate obtine o dauna medie de 1525 de euro DOAR in conditiile efectuarii unei despagubiri partiale, situatie care confirma modul abuziv si ilegal de despagubire a firmei de asigurari catre unitatile reparatoare (exact modelul Astra Asigurari).

Suntem consternati de ipocrizia si totala lipsa de responsabilitate a Autoritatii de Supraveghere Financiara care refuza sa recunoasca faptul ca societatea City Insurance are probleme serioase atat in onorarea obligatiilor de despagubire, cat si din punct de vedere a solvabilitatii.

In urma cu 4 ani, Astra Asigurari intra in faliment in conditiile in care fostul presedinte, Misu Negritoiu, ne dadea tuturor asigurari pana in ultimul moment ca societatea nu are probleme financiare. Astazi, Leonardo Badea procedeaza in mod identic: ne da tuturor asigurari ca City Insurance este solvabila si daca cumva vor aparea probleme, ASF va interveni cu profesionalism si promptitudine si va rezolva problema, iar peste o luna, dansul pleaca viceguvernator la BNR.

“Domnule Leonardo Badea, nu va mai credem! De 2 ani de cand ati preluat mandatul, ne-ati facut sa ne pierdem iremediabil increderea in cuvantul dvs.! Ne-am saturat de promisiuni neonorate privind disciplinarea pietei de asigurari. Asa cum bine stiti, dar refuzati sa recunoasteti public, sub mandatul dvs. situatia pietei de asigurari a degenerat teribil, iar eu v-am atras personal atentia in nenumarate randuri ca firmele de asigurari isi bat efectiv joc de pagubitii RCA sub presedintia dvs la Autoritatea de Supraveghere Financiara. Aceasta situatie este confirmata si de numarul de reclamatii care a explodat in anul 2019, crescand cu peste 300% fata de anul anterior, dar pe care dvs.o ignorati si o ascundeti publicului, ca sa nu va pericliteze ascensiunea spre BNR.

Faptul ca ASF-ul anunta triumfalist ca societatea City Insurance este in parametri normali, desi dvs. cunoasteti adevarul, ne ridica mari semne de intrebare privind viitorul mandat pe care sperati sa il ocupati in conducerea BNR.” – a declarat, Dan Barbu, Presedinte ASSAI.

ASSAI recomanda tuturor unitatilor reparatoare sa preia cu mare prudenta comunicatele triumfaliste ale ASF-ului, sa nu uite cum s-a comportat aceasta institutie si pe vremea falimentelor Astra si Carpatica si sa isi reduca expunerea reparatiilor pe societatea City Insurance, societatea de asigurari inregistrand sume importante neachitate atat in Romania, cat si in plan extern.

Adresam 6 intrebari publice catre consiliul ASF, care au directa legatura cu situatia societatii City Insurance pe care, in opinia noastra, o protejeaza:

⦁ ASF sa faca public numarul dosarelor de dauna inregistrate de City Insurance pentru daune externe in ultimele 12 luni; - informatia o poate lua de la BAAR.

⦁ ASF sa faca public numarul si procentul dosarelor de dauna achitate INTEGRAL de City Insurance pentru daune externe in ultimele 12 luni; - informatia o poate lua de la BAAR.

⦁ ASF sa faca publica valoarea dosarelor de dauna neachitate de City Insurance pentru daune externe in ultimele 12 luni; - informatia o poate lua de la BAAR.

⦁ ASF sa faca publica valoarea rezervelor de dauna constituite de catre City Insurance pentru dosarele de dauna achitate de catre societate catre BAAR, in cursul ultimelor 12 luni. Dorim sa stim daca aceste rezerve de dauna au fost corect si legal constituite.

⦁ ASF sa faca publica valoarea rezervelor de dauna constituite de catre City Insurance pentru daunele externe neachitate in ultimele 12 luni. Retineti faptul ca dauna externa este de aproximativ 4000 de euro, iar valoarea rezervei de dauna trebuie sa fie constituita la acest nivel pentru fiecare dosar de dauna in parte.

⦁ Faptul ca ASF se antepronunta privind solvabilitatea societatii City Insurance in timp ce o echipa a ASF-ului se afla in plin control la aceasta societate, poate fi considerata o “directie” data echipei de control subordonata conducerii ASF?

In situatia in care ASF nu va transmite public prin comunicat de presa toate aceste informatii clare, detaliate, la obiect si nu amestecate, in binecunoscutul “stil asefist”, pana la data de 03.09.2019, ASSAI va transmite un nou material de presa deosebit de interesant pe care il avem deja pregatit.

“Anuntam public faptul ca am contractat o reputata casa de avocatura care lucreaza deja la redactarea unor plangeri penale impotriva unor persoane pe care le consideram responsabile pentru neglijenta si abuz in serviciu din cadrul ASF.” – a precizat Dan Barbu, Presedinte ASSAI.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.