ECONOMIE

Alto Maipo - Chile, unul dintre cele mai moderne proiecte hidroelectrice din lume, este construit de STRABAG


Alto Maipo - Chile, unul dintre cele mai moderne proiecte hidroelectrice din lume, este construit de STRABAG

Z.P. | 2019-05-16 18:14

Recent, la Alto Maipo, în Chile, STRABAG a devenit principalul constructor al unuia dintre cele mai moderne proiecte energetice din lume.

STRABAG a fost implicat în acest proiect major începând din anul 2012.

Valoarea totală a contractului pentru realizarea proiectului Alto Maipo este de 1,5 miliarde de euro, STRABAG fiind unic contractant.

Proiectul Alto Maipo este un pariu uriaș pentru întreaga regiune, pentru că introduce soluții tehnologice noi într-o zonă în care criza de apă este endemică.

Proiectul hidroeneregetic Alto Maipo constă în proiectarea și construirea a două centrale hidroelectrice de tipul run-of-the-river, cu o capacitate totală de 531 MW, un concept nou care este caracterizat printr-un impact minim asupra mediului înconjurător.

Această soluție tehnică nu necesită suprafețe mari de teren și reduce dramatic riscul de inundații, fiind foarte diferită față centralele hidroelectrice convenționale.

Sistemul hidroenergetic Yeso/Volcan este de așteptat să reducă poluarea, prin producerea de energie verde, având în vedere că Chile obține în prezent 2/3 din energia sa de la centrale pe bază de cărbune.Parerea ta...

Doresc sa comentez


Citeste si...

(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.