DEZVăLUIRI

TUPEU INCREDIBIL. După ce și-a delegat ilegal atribuțiile de serviciu, comandantul CSA Steaua București, a plecat în concediu de odihnă, deși este stare de urgență


TUPEU INCREDIBIL. După ce și-a delegat ilegal atribuțiile de serviciu, comandantul CSA Steaua București, a plecat în concediu de odihnă, deși este stare de urgență

Ion Teleanu | 2020-03-25 17:32

La sfârșitul lunii ianuarie, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, îl numea, surprinzător, în funcția de președinte la Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București, pe colonelul Mădălin Sorin Hîncu, venit în club printr-o șmecherie regizată, în 2016, de fostul comandant George Boroi.

Dar, la scurt timp după numire, acesta a creat un haos de nedescris în clubul militar, însă, curios, conducerea Ministerului Apărării Naționale, în frunte cu ministrul Nicolae Ciucă, a închis ochii la manevrele golănești ale acestuia.

 

Stare de urgență pentru…concediu de odihnă

 

Imediat după instalare, colonelul Mădălin Hîncu a bulversat toată activitatea clubului militar prin decizii aberante și ilegale. Colac peste pupăză, după ce și-a delegat ilegal atribuțiile de serviciu, el a intrat de săptămîna trecută în concediu de odihnă, pentru două săptămâni. Practic, la nici două luni după ce a fost numit, colonelul Hîncu a plecat în concediu de odihnă, deși era decretată stare de urgență. Ce mai poți să spui? Nimic, decât că este o aroganță incredibilă la adresa Armatei și a celor care l-au pus în funcție. Adică, tupeu incredibil! Oare cine a dat aprobare de la minister ca acesta să plece în concediu, ținînd cont că este stare de urgență și el este comandantul unei unități militare, chiar dacă ea este destinată doar sportului?

 

Sportivii, aruncați în stradă

 

Retras la pensiunea sa de la Moeciu de Jos, Hîncu le-a transmis, marți, subordonaților de la club, ca toți sportivii care sunt cazați la căminul clubului din Calea Plevnei să plece imediat acasă, fără însă să le precizeze și care este motivul. Însă, Mădălin Hîncu ori a uitat, ori face prostul, dar în căminul de pe Calea Plevnei sunt și foarte mulți sportivi străini, care nu pot merge în țările lor pentru simplul motiv că le interzis accesul ca urmare a epidemiei de coronavirus. Această măsură a generat, marți, un haos de nedescris la căminele clubului militar, și nimeni nu mai știa încotro să meargă și ce să facă.

 

Fuga de răspundere, tolerate de conducerea MApN

 

PUTEREA a semnalat că, imediat după instalare, fără vreo analiză prealabilă și bine fundamentată, Mădălin Hîncu și-a anunțat subalternii că vrea să dea afară vreo 700 de sportivi și totodată să restrângă activitatea jocurilor de echipă. Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că acesta și-a delegat toate atribuțiile de comandant al clubului către doi subalterini ai săi. Practic, colonelul Mădălin Sorin Hîncu nu mai semnează niciun document în calitate de comandat al CSA Steaua București, delegând competențele către vicepreședintele impus de el, colonelul Teodor Florin Popa, și către directorul administrativ, colonelul Daniel Gavra. Însă, măsura delegării competențelor de către Hîncu este ilegală, potrivit oficialilor Ministerului Apărării Naționale, pentru că nu respectă prevederile Regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua", publicat în Monitorul Oficial din 4 decembrie 2013.

 

Regulament aplicat doar pentru confortul personal

În regulamentul mai sus menționat, se precizează: „Conducerea Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA" se realizează de către comandant, care exercită actul de comandă asupra întregului personal al clubului”, iar „Numirea și eliberarea din funcție a comandantului (președintelui) Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA" se fac în condițiile legii, potrivit competențelor aprobate prin ordin al ministrului apărării naționale”. Însă, același regulament stipulează: „Comandantul (președintele) Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA", în calitate de ordonator de credite, îndeplinește toate atribuțiile ce îi revin, conform dispozițiilor legale în vigoare, și răspunde potrivit legislației în vigoare”. De asemenea, „semnează contracte pe linie sportivă și alte acte juridice de angajare a Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA" și “coordonează, controlează și indrumă activitatea desfășurată, în cadrul secțiilor pe ramură de sport din cadrul Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA", a tehnicienilor, antrenorilor și sportivilor la antrenamente și competiții în vederea realizării scopului și obiectului de activitate ale Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA". În plus, conduce „activitatea de personal din Clubul Sportiv al Armatei "STEAUA" și asigură promovarea în rândul cadrelor de conducere a tehnicienilor și antrenorilor de inaltă valoare cu nivel ridicat de pregătire și competentă, potrivit reglementărilor în vigoare”. Mai mult, comandantul CSA Steaua București „se ocupă permanent de perfecționarea bazei materiale a Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA”, dar și „asigură respectarea dispozițiilor legale în vigoare privind numirea, angajarea sau promovarea personalului în funcții, acordarea drepturilor materiale sau bănești”. Practic, în Regulamentului de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei "Steaua" din 26.11.2013 nu menționează nicăieri că președintele sau comandatul CSA Steaua București poate să-și delege toate atribuțiile de serviciu către subalterni așa cum a procedat colonelul Mădălin Sorin Hîncu. De ce a procedat așa? „Foarte simplu. Pentru că el știe că fost impus cu anumită susținere venită din partea unor persoane din fruntea Ministerului Apărării Naționale și nicidecum pe criterii profesionale și sportive. El este un necunoscut și pentru cei din club, deși este de patru ani aici, dar se știe foarte bine cum a venit la începutul lui 2016. Să vi tu acum imediat cum te-a pus comandant și să spui că dai afară sportivi și reduci activitatea sporturilor de echipă, fără nicio consultarea amplă, este o prostie fără margini, și, colac peste pupăza, mai îți delegi și toate comptentele de comandant al clubului. Atunci de ce mai stai în fruntea clubului infintat pentru marea performanță dacă nu răspunzi de nimic?”, a declarant, pentru PUTEREA, o fostă mare glorie sportivă a clubului militar.

De la Predeal, via Moeciu de Jos, către Bulevardul Ghencea

 

PUTEREA a semnalat faptul că Mădălin Sorin Hîncu a venit la CSA Steaua la începutul anului 2016, printr-o mișcare care ar trebui analizată cât mai bine de conducerea Ministerului Apărării Naționale. Profitând de căderea guvernului Ponta, după tragedia de la Colectiv, CSA Steaua, condusă la aceea vreme de controversatul colonel George Boroi, și-a mărit surprinzător numărul secțiilor și al sportivilor, prin integrarea Clubului Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” Predeal, condus tocmai de colonelul Mădălin Sorin Hîncu. „Începând de la 1 ianuarie 2016, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi a devenit parte integrantă a Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. Cel mai galonat club sportiv din România își mărește astfel numărul disciplinelor practicate de sportivii săi, pentru a include și sporturile montane și de iarnă. Din acest an, Clubul Sportiv Aplicativ Militar Bucegi va deveni „Centrul de sporturi montane Bucegi”. Acesta va avea ca obiect de activitate discipline sportive olimpice, precum biatlon, schi alpin, escaladă, schi fond, sanie, dar și neolimpice, precum triatlon de iarnă, alergare montană, schi alpinism”, se preciza, la acea vreme, într-un comunicat de presă al clubului militar. Dar, trebuie precizat faptul că Clubul Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” Predeal, la fel ca și Baza de Instruire, făcea parte, până la trecerea la CSA Steaua, din structura Centrului de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre. Astfel, la clubul mliitar au răsărit, după anul nou 2016, încă opt secții de sporturi de iarnă, ajungându-se la 42 de secții, față de 21 câte erau la venirea în fruntea CSA Steaua, în 2003, a lui George Boroi. Practic, prin impunerea în aceste condiții a colonelului Mădălin Hîncu se continuă opera de distrugerea a clubului militar, începută și pusă în aplicare de Boroi, prin mărirea fără justificare a numărului de secții ceea ce va conduce automat la transformarea clubului într-un club de amatori și nicidecum într-ul pentru marea performanță.Parerea ta...

SOLDAT
30 Mar 2020

A plecat in Afganistan , sa devina Veteran de razboi . Au zis ca nu se dau concedii
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.