DEZVăLUIRI

Surse Digi24: Ce PREMIER a pregătit opoziția dacă trece moțiunea


Surse Digi24: Ce PREMIER a pregătit opoziția dacă trece moțiunea

E.Ş. | 2019-10-01 19:41

Moțiunea de cenzură depusă marți seara în Parlament are, în premieră pentru o moțiune a Opoziției în actualul mandat, șanse să fie adoptată și Guvernul Dăncilă să fie demis. Conform unor surse dezvăluite de Digi24, opoziția a pregătit deja 3 nume de posibil premier: Emil Hurezeanu, Dragoș Tudorache și Lucian Croitoru.

Variantele de lucru discutate în culisele Opoziției pentru ce va urma după demiterea Guvernului PSD sunt următoarele:

Guvernul Dăncilă să rămână în funcție ca guvern de serviciu care să organizeze alegerile, cu atribuții restrânse. Este o variantă valabilă doar pentru situația în care partidele de Opoziție nu se înțeleg pentru susținerea unei variante de guvernare.  Să se formeze un Cabinet în jurul PNL, alături de USR, dacă USR va fi de acord să intre la guvernare  Să se formeze un Cabinet în jurul PNL, alături de PLUS, dacă USR nu dorește să intre la guvernare Să se formeze un Cabinet cu largă susținere în Parlament, în care să intre și ProRomânia, UDMR, și alte formațiuni. 

Dacă acest posibil guvern va pica la vot în Parlament și după el, va fi respins și al doilea propus, se va merge pe varianta alegerilor anticipate, agreată atât de PNL și USR, cât și de Klaus Iohannis. 

Variantele de premier care se află în discuție pentru desemnare în vederea formării unui nou cabinet nu îl iau în calcul însă pe președintele PNL, Ludovic Orban. Ideea unui premier din afara PNL ar fi acceptată și de liberali, susțin sursele citate de  

Numele luate în calcul pentru postul de prim-ministru sunt: Emil Hurezeanu, actualul ambasador în Germania, Dragoș Tudorache, europarlamentar PLUS, fost ministru de Interne în Guvernul Cioloș, Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară la BNR. Parerea ta...

STRATEGU
01 Oct 2019

TOTI TREI SUNT SUB ACOPERIRE. NU AU NICI INDEPENDENTA NECESARA NICI REALIZARI DEOSEBITE IN VREUN DOMENIU DE INTERES PENTRU A CONDUCE GUVERNUL TARII AFLATA IN CURS DE PRABUSIRE IN ULTIMII 30 DE ANI..
GESTAPO
01 Oct 2019

STRATEGU-tot ce avem in politica este agent dublu-triplu KGB si MOSSAD-CIA
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.