DEZVăLUIRI

Soțul deputatei Simona Bucura Oprescu, până recent şef la Inspecția Muncii, trage sforile pentru a-și instala consoarta la vârful PSD Argeș


Soțul deputatei Simona Bucura Oprescu, până recent şef la Inspecția Muncii, trage sforile pentru a-și instala consoarta la vârful PSD Argeș

Ion Teleanu | 2019-11-04 12:35

Ca urmare a trocului politic, fostul prefect de Argeș, Mihai Adrian Oprescu, nimeni altul de soțul deputatei PSD Simona Bucura Oprescu, a fost numit, la sfârșitul lunii aprilie, să exercite temporar, adică pentru șase luni, funcția de inspector general de stat al Inspecției Muncii.

Numai că, pentru Mihai Adrian Oprescu șefia Inspecției Muncii era o pălărie mult prea mare, fapt pentru care a delegat atribuțiile de serviciu, pentru a avea timp să meargă în judeţ să facă campanie electorală soţiei sale. Dar, ceaa ce se ştie mai puţin este faptul că Simona Bucura Oprescu și soțul său Mihai Adrian Oprescu sunt finii europarlamentarului Pro România Corina Crețu.

Inspector general de stat cu jumătate de normă 

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de Inspecția Muncii către PUTEREA, „în perioada 1 mai -24 octombrie 2019, domnul Mihai Adrian Oprescu a exercitat, temporar, funcția de inspector general de stat, respectiv 125 de zile lucrătoare, acesta și-a delegat atribuțiile de inspector general de stat pentru un număr total de 63 de zile lucrătoare, din care 10 zile de concediu de odihnă, 2 zile de concediu medical, 34 de zile deplasări și 19 zile pentru care nu există temei legal”.

Practic, jumătate din perioada cât a fost șef la Inspecția Muncii, Mihai Adrian Oprescu și-a delegat atribuțiile de conducere, dar, surprinzător, cu toate acestea, aproape trei săptămâni el a fost dat dispărut de la Inspecția Muncii. Însă, în scriptele Inspecției Muncii, soțul deputatei PSD de Argeș figurează ca inspector general de stat adjunct, având postul ocupat prin concurs. Numai că, potrivit informaţiilor noastre, Mihai Adrian Oprescu n-a luat examenul pentru postul de inspector general de stat adjunct, iar Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cunoaşte destul de bine cazul. Suprinzător, după moțiunea de cenzură, premierul Vasilica Viorica Dăncilă a decis numirea temporară a lui Adrian Mihai Oprescu în funcția de secretar general al Agenției Naționale Pentru Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbaţi (ANES).

Cum a fost impus Oprescu de Dăncilă pe funcția de secretar general al acestei agenții atâta timp cât și-a delegat atribuțiile de conducere la Inspecția Muncii? Există numai o singură explicatie și anume doar pe criteriul politic aplicat ca urmare a jocurilor de culise „ţesute” de către soția sa, deputatul PSD de Argeş Simona Bucura Oprescu.

Jocuri de culise pentru șefia PSD Argeș

Dar, adevărata explicaţie a lipsei de la Inspecţia Muncii a finului Corinei Creţu a venit de la o serie de primari din judeţul Argeş. Aceştia au precizat, pentru Puterea, că au fost contactaţi direct sau indirect de către Mihai Adrian Oprescu, care le-a solicitat să o susţină pe soţia sa pentru şefia organizaţiei judeţene, adică să-l debarce pe actualul președinte interimar al PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca. Practic, deputata Simona Bucura Oprescu împreună cu edilul orașului Mioveni, Ion Georgescu, vor să preia conducerea organizație PSD Argeș. Altfel spus, Simona Bucura Oprescu vrea cu orice preț să ajungă președinte al PSD Argeș, iar primarul Ion Georgescu să fie secretarul general al organizației județene.

Protejata lui Nicolescu, favorita lui Georgescu

Deputata Simona Bucura Oprescu s-a remarcat în PSD Argeș cu mulți ani în urmă, ca urmare a susținerii venite din partea fostului baron local PSD, Constantin Nicolescu. Ca urmare a susținerii acestuia, ea a ajuns deputat de Argeș în 2012, dar și în 2016. Însă, în 2016, un rol decisiv în impunerea ei pe lista PSD a avut-o edilul de la Mioveni, care a fost un locotenent de încredere al lui Nicolescu, precum și senatorul Șerban Valeca. Însă, surprinzător, deși este la al doilea mandat de deputat, Simona Bucura Oprescu nu și-a publicat CV-ul pe site-ul Camerei Deputaților. La ora actuală, susținătorul numărul unu al deputatei Oprescu este primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, care este de aproape 20 de ani la butoanele orașului. Între 2000 - 2006, el a fost viceprimar al Miovenilor, iar din 2006 și până astăzi este primar, adică nu mișcă nimic în oraș fără știrea sa și implicarea familiei sale. Despre afacerile controversate ale edilului Ion Georgescu știu cam toate instituțiile de forță ale statului, dar deocamdată nu s-au făcut prea multe valuri. Acum, tandemul Oprescu - Georgescu a declanșat jihadul împotriva senatorului Șerban Valeca, ca să preia controlul organizației PSD și automat și al primarilor din județ. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.