DEZVăLUIRI

Sorina Pintea a fost trimisă în JUDECATĂ pentru luare de MITĂ


Sorina Pintea a fost trimisă în JUDECATĂ pentru luare de MITĂ

Z.P. | 2020-04-30 13:50

Fostul ministru al Sănătății a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzată că ar fi primit mită 10.000 de euro şi 120.000 de lei. În calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, Sorina Pintea ar fi primit mită 10.000 de euro și 120.000 de lei.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, potrivit HotNews.ro.

Banii reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Pintea ar fi primit banii respectivi în incinta unității medicale pe care o conducea, iar în 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, în biroul său din cadrul spitalului, a fost organizat un flagrant, mai spune DNA. Procurorii au instituit sechestru asiguratoriu pe două terenuri ale fostului ministru.

 În acest dosar, Sorina Pintea s-a aflat în arest preventiv până în 6 martie, când a fost pusă în libertate, fiind plasată sub control judiciar.Parerea ta...

VIOREL
30 Apr 2020

Nu ar trebui sa fie judecata ci pusa in fruntea psd...
CONSTANTIN
01 Mai 2020

Nu in fruntea psd,functia este prea marunta pentru un om cu atata experienta,putere de munca, capacitate de analiza si prezenta de spirit!!!Poate cea de prim ministru,i s ar potrivi,ofera o alta perspectiva pentru grupul de spagari,,.!Are de unde sa si faca echipa guvernamentala-psd ul este o scoala cu multi absolventi stralucitori in ale mitei,in promisiuni, si minciuna!!!Cei care au solicitat judecata vor regreta!! Poate ca va fi condamnata dar sigur cu relatiile si sustinerea ei va fi o condamnare cu SUSPENDARE,fara bani confiscati ,fara avere verificata,vara sa i se interzica derptul de a mai profesa!!Peste ceva timp o vom regasi iar la minister sau prim ministru!! Frumoase perspective!!!
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.