DEZVăLUIRI

ROMÂNIA a câştigat al doilea PROCES împotriva fraţilor MICULA


ROMÂNIA a câştigat al doilea PROCES împotriva fraţilor MICULA

Z.P. | 2020-03-07 14:58

Statul român a câştigat un al doilea proces intentat de fraţii Micula, a anunţat sâmbătă ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, care adaugă că astfel “au fost salvate 2,4 miliarde de euro”.

"Dragnea, Ciolacu şi PSD au pierdut primul din cele două procese cu fraţii Micula.(...) Ieri PNL a demonstrat că se poate şi am câştigat al doilea proces intentat României de fraţii Micula. Dacă nu ai interese personale se poate să câştigi şi pentru România. Am salvat 2,4 miliarde de euro în timp ce gaşca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei", a scris ministrul pe Facebook.

Conform unui comunicat al firmei de avocatură Leaua Damcali Deaconu Păunescu (LDDP), printr-o hotărâre arbitrală emisă la data de 5 martie 2020, Tribunalul arbitral internaţional, constituit sub auspiciile Centrului internaţional pentru reglementarea diferendelor relative la investiţii (ICSID) de pe lângă Banca Mondială, a respins pretenţiile împotriva României în valoare de peste 9 miliarde de lei formulate de Ioan şi Viorel Micula şi de mai multe societăţi române asociate acestora, inclusiv S.C. Scandic Distilleries SA.. De asemenea, Tribunalul a obligat reclamanţii să ramburseze României 75% din costurile legale şi alte cheltuieli pe care le-a suportat pentru a se apăra împotriva pretenţiilor şi a cheltuielilor de arbitraj.

"Hotărâre arbitrală încheie un arbitraj iniţiat de Reclamanţi în anul 2014 în baza Acordului între Guvernul României şi Guvernul Regatului Suediei privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor. În cadrul arbitrajului, Reclamanţii au susţinut că România şi-a încălcat obligaţiile internaţionale în temeiul Tratatului, nereuşind să aplice în mod adecvat legile privind impozitarea băuturilor spirtoase şi prin adoptarea unui nou regim de preţuri pentru apa minerală, se menţionează în comunicat.Parerea ta...

GHERTOI
07 Mar 2020

SA VEZI CIRC , CIND GHERTOI AFACERISTI VA CERE BANI INAPOI , LA INNSPECTORI ANAF , FISC , POLITIE , PARLAMENTARI
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.