DEZVăLUIRI

Primăria Capitalei joacă alba-neagră, cu prelungiri repetate și scandal în cartierul ANL „Henri Coandă”


Primăria Capitalei joacă alba-neagră, cu prelungiri repetate și scandal în cartierul ANL „Henri Coandă”

Ion Teleanu | 2019-08-28 15:22

PUTEREA a semnalat recent că un grup numeros de proprietari de locuințe din cartierul ANL „Henri Coandă” București au avertizat, printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, primarului general Gabriela Firea și primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, despre întârzierea foarte mare a lucrărilor de alimentare cu apă, canalizare și acces în cartier.

Oficialii Primăriei Municipiului București susțin în scris (vezi FACSIMIL) că lucrările în acest cartier sunt aproape finalizate în zona aflată pe raza Sectorului1, și că „nu putem preciza la acest moment o dată concretă pentru finalizarea lucrărilor aferente lotului 2 Voluntari”. Practic, din documentul Primăriei Capitalei reiese că lucrările sunt grafic în zona aflată sub tutela edilului Gabriela Firea, în timp ce în zona păstorită de soțul acesteia totul este la voia întâmplării. Dar, în realitate, cartierul arată ca unul lăsat de izbeliște, și doar ici-colo se mai zărește câte un muncitor și vreun utilaj mai tulbură liniștea zonei. Colac peste pupăza, doi dintre subcontractanții antreprenorului general CO.GE.FA Spa Italia, care au efectuat lucrări de canalizare și asfaltare în cartier din fonduri proprii, au anunțat că nu și-au primit banii aferenți lucrărilor efectuate și, în consecință, „vom veni cu utilajele și vom scoate conducetele îngropate și asfaltul turnat”.

Proprietarii către Guvern: „Firma italiană să fie trecută pe lista neagră!”

Proprietarii din cartierul Henri Coandă consideră că principalul vinovat pentru întârzirea lucrările este firma care și-a adjudecat lucrările ca lider de asociere, CO.GE.FA Spa Italia, pentru că „de la sfârșitului anului trecut lucrările au fost sistate și până în acest moment nu s-au mai reluat, deși termenul contractual de finalizare a fost depășit cu peste 2 ani”. De asemenea, proprietarii din acest cartier au solicitat Guvernului ca „firma italiană CO.GE.FA Spa să fie trecută pe lista neagră a firmelor și societăților care au înregistrat întârzieri repetate în ceea ce privește realizarea contractului la termenul stabilit și în condiții de calitate, astfel încât aceasta să nu mai poată lua NICIODATĂ un contract în România”. Totodată, proprietarii din Henri Coandă cer imperativ Guvernului României, Primăriei Municipiului București și Primăriei Sectorului 1 „să dispună de urgență măsuri pentru finalizarea cât mai curând posibil a lucrărilor din contractul menționat, astfel încât cele 1.000 de familii să se poată bucura de condiții de viață civilizate”. 

La Primăria Capitalei totul e gata pe hârtie, deși în realitate e dezastru

Directorul executiv al Direcției Utilități Publice din Primăria Municipiului București, Magdalena Iuga, a precizat în scris că stadiul lucrărilor pe Lotul 1, adică cel aflat pe raza Sectorului 1, este cam finalizat. „Rețeaua de canalizare menajeră și canalizare pluviala în cartier – realizat 99%”, „Rețea alimentare cu apă în cartier- realizat 98%”, „iluminat public-realizat - 98%, drumuri interioare - realizat aprox. 60%”, susține Magdalena Iuga. În realitate, doar soarele și luna mai luminează cartierul, mai ales pe bulevardul George Constantin, pe strada Mircea Veroiu și în zona blocurilor ANL, iar drumurile sunt ca după bombardament, adică mult pământ și ceva balastru (vezi FOTO). Una este imaginea prezentată de oficialii Primăriei Capitalei din birouri și o cu totul alta este realitatea din cartierul Henri Coandă! 


Mai multe imagini:

Documente:


Parerea ta...

ION MARINESCU
28 Aug 2019

In loc sa se caute de urgență forță de muncă umană și utilaje performante dar și multe, reprezentanții primăriei negociază cu italienii termene peste termene, se fac lucrări a căror urgență nu se justifică, puținele resurse sunt risipite ici și colo fără a se finaliza ceva concret. Nu știe nimeni dacă și când va sosi utilajul pentru stabilizarea solului unde urmează a fi o stradă sau bulevard. Se caută utilaje la capătul țării în loc să se caute în București sau pe aproape. Toți se plâng de finanțare,dar nimeni nu spune clar despre ce este vorba . Sunt făcute sau începute porțiuni de lucrări,dar nimic finalizat. In curând vor veni și ploile și iar ne găsește finalul anului, aproape că și în cel trecut. Mai nou se vorbește de finalizarea lucrărilor în iunie anul viitor pentru a avea doamna Firea cu ce se lăuda,numai că noi ,cei din cartier nu le vom da niciun vot dacă ne vor tine și anul acesta fără canalizare,apă potabilă și drumuri. Să fie CLAR. Îi vom vota NUMAI dacă ne vor crea condiții civilizate in cartier.
NE AU FURAT
03 Sep 2019

Niste hoti...ar trebui impuscati pe strada mare
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.