DEZVăLUIRI

Otopeni, orașul cu 2.000 de euro pe cap de locuitor în care oamenii trăiesc ca-n Evul Mediu


Otopeni, orașul cu 2.000 de euro pe cap de locuitor în care oamenii trăiesc ca-n Evul Mediu

Mariana Chirila | 2020-03-06 07:17

Edilii localității Otopeni au aruncat banii pe fereastră, au colectat taxe și impozite cum au vrut și au îndatorat localitatea degeaba: nu au dezvoltat-o. Curtea de Conturi a constatat foarte multe nereguli în ultimii ani, însă edilii au continuat să își bată joc de banul public. Mai mult, nu au recuperat prejudiciile constatate de-a lungul anilor.

Orașul Otopeni, condus de edilul liberal Silviu Constantin Gheorghe, este localitatea din România cu cel mai mare venit pe cap de locuitor. La un buget de peste 175 de milioane de lei, adică vreo 35 de milioane de euro, revin peste 2.000 de euro pentru fiecare cetățean, în condițiile în care în sectoarele Capitalei venitul nu depășește 350 de euro, pe cap de locuitor. Degeaba, oamenii traiesc ca-n Evul Mediu.

Otopeniul are multe străzi fără canalizare. Asfaltate, aparent moderne, cu proprietăți cochete. La Otopeni e în trend să ridici bloc cu fosă septică, pentru clientela cu pretenții. La care viitorii cumpărători trebuie să se obișnuiască și cu finisajele de lux și cu vidanjă.

Pe unde nu sunt utilități, localnicilor li se spune de ani de zile că stația de epurare a orașului are capacitatea depășită. Bani au fost, dar s-au cheltuit aiurea de actuala administratie. 

Poluare și nepăsare

Că stația de epurare e subdimensionată recunosc și cei din Apele Române. Într-un document din 2016, inspectorii au scris negru pe alb că jumătate din apele menajere preluate sunt vărsate direct în natură, spre lacurile din nordul Bucureștiului, neputând fi purificate.

Primarul declară mereu că nu vede nicio problemă, cât timp aceiași oficiali care au consemnat evacuarea poluantă, au permis mai departe stației să funcționeze, prelungind an de an, avizul de mediu. Un adevarat dezastru ecologic, avizat de primar.

Primar Otopeni: “Din punctul meu de vedere, și nu numai al meu, dar și al celor de la Ape și Mediu, nu reprezintă o problemă! Gândiți-vă câte deversări se fac în acest canal deversor, colector, de desecare, cu avizul celor de la ANIF, cei care au în administrare acest canal, nu primăria.” 

Așadar, edilul se prevalează de faptul că deversarea are loc într-un fost canal agricol, lung de 10 kilometri, care tranzitează mai multe localități și în care oricum, varsă mizerie toată lumea.

Primar Otopeni: “Până la urmă ,asta e problema Apelor Române. Acest canal tranzitează orașul Buftea, Otopeni… Gândiți-vă de o parte și de altă câți agenți economici și case sunt, deci nu la Primărie e problema. Noi în Otopeni, în zona noastră, nu avem nicio problemă!” 

Pentru toate deversările neconforme, autoritățile locale plătesc penalități de poluare a mediului. Deloc mici. Sunt bani frumoși din bugetul primăriei.

Conform legislației, atunci când autoritățile de mediu permit că o stație de epurare subdimensionată să funcționeze mai departe, și implicit să polueze, acordul de mediu nu poate fi dat fără un set de măsuri, ce trebuie luate de către primărie. 

În lipsa unui sistem de canalizare centralizat, amenajat de autoritatea locală, se vede cât de haotic ajunge spre stația de epurare un păienjeniș de conducte, trase de către dezvoltatori, pe cheltuiala lor.

E purul stil românesc din haosul imobiliar. Fără o sistematizare, fără o viziune. Asa a condus edilul liberal orasul Otopeni, el fiind interesat de cum arată proiectele la suprafață, fără să se mai gândească la ce se întâmplă în subteran. Așa se face că în Otopeni există, pe de o parte multe străzi vechi, fără canalizare, cum ar fi stradă Școlii.

Apele poluate înseamnă și un aer pe măsură, pentru că multe din elementele nocive vărsate în circuitul acvatic, vor ajunge inevitabil în văzduh, și, de aici, în plămânii românilor.

  Ziarul Puterea începe o campanie menită să arate cum localitatea unde este cel mai mare venit pe cap de locuitor a fost condusă de edili care au avizat construcții după ureche, au betona spațiul verde ilegal și și-au bătut joc de banul public. 

Parerea ta...

CETATEANUL
20 Iun 2020

IN ATENTIA DNA. CONFORM EV. ZILEI :Primaria Otopeni nu a derulat, din 2008, nicio achizitie publica potrivit legii, sustine presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila IN 2011!!!! In aceste conditii, suma cheltuita fara a organiza licitatii publice ar insuma 44 de milioane de euro, subliniaza Evenimentul Zilei. PRIMARUL OTOPENIULUI S-A SPERIAT SI SE SPUNE CA A BATUT PALMA CU OMUL ELENEI UDREA - NELU IORDACHE . MIZA ERA DE 200 SI CEVA DE MILIOANE EURO PENTRU REALIZAREA INTREGII INFRASTRUCTURI DIN OTOPENI. A FOST UN SINGUR CANDIDAT ROMSTRADE A LUI NELU IORDACHE. NELU IORDACHE INCEPE IN FORTA LUCRARILE IN OTOPENI CU CATIVA OAMENI SI CATEVA UTILAJE. ASTA ERA IN 2012 !!!! PRIMARUL SE IMPACA CU CRISTINA TRAILA SI ELENA UDREA. ORICE AMENINTARE LA ADRESA PRIMARULUI INCETEAZA. LA SCURT TIMP CADE GUVERNUL BOC. . DISPAR CRISTINA TRAILA SI ELENA UDREA DIN GUVERN APARE PONTA. PONTA CONFORM CELOR RELATATE IN ZIARELE VREMII SE INTALNESTE PE UN SEGMENT DE AUTOSTRADA UNDE LUCRA IORDACHE ( PONTA STIIND CA IORDACHE ERA OMUL ELENEI UDREA MINISTRUL DEZVOLTARII ), CU ACESTA ,SI II SPUNE DIRECT CA A DETURNAT BANI DIN FONDURI EUROPENE CA SA CUMPERE TERENURI IN ADUNATII COPACENI UNDE URMA SA APARA UN AEROPORT AL LUI IORDACHE. PESTE 3 ZILE IORDACHE E ARESTAT SI DE ATUNCI DA CU SUBSEMNATUL LA DNA. PRIMARUL SCAPA BASMA CURATA ( CAND ERA SPERIAT SPUNEA CA NU MAI CANDIDEAZA SAU CA ISI DA DEMISIA). .ACUM CU FORTE PROASPETE ISI TRIMITE COPILUL PARLAMENTAR SI CONTINUA UN FEL DE CONDUCERE FEUDALA A OTOPENIULUI DIN CARE NU SE INTELEGE DECAT CA VREA SA SE RAZBUNE PE LOCUITORII DIN STANGA OTOPENIULUI , NU FACE ACTUALIZAREA PUG CARE ARE PESTE 20 DE ANI.ESTE INCONJURAT DE CIRACI SI FACE CE VREA EL. NICI UN CONSILIER - MAI ALES CEI DE LA URBANISM -NU STIU NIMIC DESPRE CE VREA SA FACA SEFUL IN CONTINUARE. EL ESTE FAC TOTUM IN OTOPENI!!!!! ASA A AJUNS, DATORITA CONDUCERI,I A TRE
CETATEANUL
20 Iun 2020

APROPO, COMENTARIILE PRIN CARE EROU NOSTRU SUSTINEA CA ESTE SUPUS UNOR PRESIUNI DATORITA OCOLIRII SEAP ( FACUTE DE D-NA TRAILA) AU FOST FACUTE IN DECEMBRIE 2011 LA BANCHETUL DE SFARSIT DE AN TINUT LA RESTAURANTUL "CASA ROMANEASCA", DE FATA CU CATEVA OFICIALITATI ALE ORASULUI OTOPENI.
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.