DEZVăLUIRI

Orban a impus un secretar de stat la Transporturi, din Botoşani, care a pus autocare la dispoziția PSD pentru mitingurile de susţinere ale lui Dragnea


Orban a impus un secretar de stat la Transporturi, din Botoşani, care a pus autocare la dispoziția PSD pentru mitingurile de susţinere ale lui Dragnea

Ion Teleanu | 2020-03-01 15:17

Zilele trecute, premierul Ludovic Orban l-a numit pe liberalul botoșănean Viorel Grigoraș în funcția de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Grigoraș este un fost senator PNL din perioada 2012-2016, pe când liberalii făceau parte din USL, iar familia sa controlează firma de transporturi RVG Speed, pe care a administrat-o chiar el în perioada 2005-2012. Între anii 1999-2005, Grigoraș a fost director al Autorității Rutiere Române - Botoşani, în acea perioadă firma familiei sale primind mai multe licențe de transport. Însa, trebuie precizat că, în calitate de administrator al firmei RVG, înainte de a-şi începe cariera politică, Viorel Grigoraş a fost protagonistul unui dosar penal instrumentat de către Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru probleme vizând deconturile de cupoane pentru pensionary.

La acea vreme, Casa Judeţeană de Pensii Botoşani a decontat către SC RVG Speed SRL, numai într-un an, suma de 330.000 de lei. Ca atare, Casa Naţională de Pensii s-a sesizat din oficiu şi au fost făcute plângeri la Parchet şi la Garda Financiară.

Lege în interesul familiei

La două luni după ce a ajuns senator, adică în februarie 2013, Viorel Grigoraş propunea un proiect de lege privind modificarea articolului 23 din Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Modificările propuse de senatorul botoşănean, care întâmplător era și patronul celei mai mari firme de transport de persoane din Botoşani, vizau ca statul să dea nişte cupoane şi firmelor care dețin autocare, pentru transportul interjudeţean al veteranilor, invalizilor şi văduvelor de război. Dar, proiectul legislativ propus a primit aviz negativ de la comisiile de specialitate din Parlament şi de la Guvern.

 

Autocare la dispoziţia PSD

Un aspect controversat din activitatea lui Viorel Grigoraș îl constituie faptul că firma familiei sale a pus la dispoziția PSD autocare pentru mitingurile organizate la București de Liviu Dragnea. „Ce vreţi? E un business, şi a fost încă unul bun. Nu puteam să refuz, că apoi trimiteau şi controale pe capul meu”, se justifica la acea vreme noul secretar de stat. Afacerea cu PSD a lui Grigoraş a continuat apoi și la vizita lui Dragnea la Botoșani, când militanții PSD au fost aduși la Casa Sindicatelor cu autocare aparținând firmei sale.Parerea ta...

ORBAN
01 Mar 2020

Eu de când bu mai beau, nu mai am coerenta , fac la mișto și împotriva PNL
ZINA
01 Mar 2020

Am crezut ca mi se pare dar astia sunt prosti rau ? Rusine dle Lucian Bode , o sa va rupeti gatul cu baronii locali cu tot care va baga pe gat toti neavenitii .
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.066