DEZVăLUIRI

Mucegai, rugină și insecte moarte în magazinele din Giurgiu ”călcate” de inspectorii ANPC (video)


Mucegai, rugină și insecte moarte în magazinele din Giurgiu ”călcate” de inspectorii ANPC (video)

C.M. | 2020-05-18 16:37

Un raid al inspectorilor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului în mai multe magazine din Giurgiu a scos la iveală o mulțime de nereguli, nereguli pe care niciun organ de control din județ nu le-a ”văzut” până acum.

Comisarii ANPC au găsit în magazinele din Giurgiu controlate produse alimentare care nu respectau condițiile de depozitare, produse alimentare și nealimentare fără etichete sau fără informații complete pe etichete. Alți operatori economici foloseau spații de expunere sau depozitare neigienice (vitrine cu rugină sau deteriorate, cu resturi de alimente și insecte moarte, camere frigorifice cu mucegai și rugină).

De asemenea, comisarii au găsit la comercializare jucării periculoase, cu risc de sufocare, fără etichete, brichete fără siguranță pentru copii, cosmetice și măști fără etichete.

Au mai fost găsite materii prime congelate fără etichete, produse păstrate în spațiul de producție, la temperatura camerei, o bucătărie neigienizată, ustensile de bucătărie deteriorate.

Potrivit unui comunicat oficial, verificările comisarilor de la Protecția Consumatorilor s-au făcut la 15 operatori economici din Giurgiu și au fost date 22 de sancţiuni, din care 20 de amenzi cu valoare de 218.000 lei. Alte două au fost avertismente.

De asemenea, au fost confiscate 933 kg de produse alimentare, în valoare de 11.189 lei și pentru 1.710 jucării și baterii, în valoare de 5.590 lei. S-au mai confiscat, până la remedierea deficiențelor un număr de 5.436 de produse textile, produse de marochinărie, încălțăminte, jucării, trolere, în valoare de 98.535 lei.

O autoservire a fost oprită temporar, iar o măcelărie - carmangerie a fost închisă pentru șase luni. Aceeași măsură s-a luat și pentru încă 5 operatori economici.

Deși este vorba despre nereguli grave, ce pun în pericol sănătatea consumatorilor, niciun organ de control de la nivel județean - OJPC, DSV etc – nu a realizat astfel de verificări, fiind nevoie de controale ”de sus” pentru a se descoperi mizeria din magazinele giurgiuvene și produsele neconforme vândute în unele din aceste unități.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.