DEZVăLUIRI

Ministrul Agriculturii continuă angajările în familie şi pe criterii politice


Ministrul Agriculturii continuă angajările în familie şi pe criterii politice

Ion Teleanu | 2020-03-31 16:56

La începutul lunii februarie. PUTEREA dezvăluia despre „caracatița” aranjamentelor țesute de ministrul Adrian Nechita Oros în jurul Casei Române de Comerț Agroalimentar „Unirea”, unde rol cheie îl juca o familie întregită sub tutela acestui minister. Dar, în continuare ministrul Oros a continuat politica PSD de promovare în minister pe criterii politice şi de familie.

Reîntregirea familiei prin promovare, pe repede înainte, în funcţii cheie

 Era vorba despre jocul dublu practicat de familia Mihaela şi Marius Mitu, pensionar SRI, reevaluat la Guvern şi teleportat la Ministerul Agriculturii. De fapt, PUTEREA a semnalat că ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Nechita Oros, a dispus un control la Casa Română de Comerț Agroalimentar „Unirea”, iar printre cei care au fost în control se număra şi pensionarul SRI, Marius Mitu, care din 6 ianuarie 2020, este noul director general al Direcției Generale Control, Antifraudă și Inspecții din cadrul MADR. Dar din raportul de control a rezultat că persoana care a răspuns de organizarea acțiunii „Forumul agricultorilor – bilanț și perspective”, de la Romexpo, este Mihaela Mitu, consilier Direcția Generală de Industrie Alimentară din cadrul MADR.

Practic, soțul trebuie să verifice cum s-au cheltuit banii casei de comerț la forumul de la Romexpo de care a răspuns soția sa. Adică, un control de familie sau în familie!? Cert este însă că deocamdată, ministrul Adrian Oros nu a făcut public rezultatul acestui control. În schimb, a avut grijă de familia Mitu. După ce l-a promovat pe Marius Mitu ca director general al Direcției Generale Control, Antifraudă și Inspecții din cadrul MADR , Adrian Oros a avut grijă şi de soţia acestuia. Astfel, prin Ordinul nr.1072 din 30.03.2020 (vezi documentul în facsimil), ministrul Adrian Nechita Oros o promovează pe doamna Mihaela Mitu ca şef serviciu, gradul II, pentru o perioadă de şase luni, la Serviciul Produse Tradiţionale şi Dezvoltare Durabilă din cadrul Direcţiei Generale Politicii în Industria Alimentară şi Comerţ. Practic, ministrul Adrian Nechita Oros copiază metodele PSD de promovare pe criterii de familie sau pe recomandare de la partid.

Pupila lui Flutur, promovată de Oros

Nu trebuie omis faptul că pe 13 ianuarie 2020, Andreea Nistor, pupila baronului PNL de Suceava, Gheorghe Flutur, este transferată, prin ordin al ministrului Adrian Oros, de la Direcția Generală Politici în Industria Alimentară și Comerț la Direcția Generală Afaceri Europene și Relații Internaționale, tocmai pe funcția de consilier afaceri europene, deși ea prestează în continuare la cabinetul secretarului general Ionuț Cătălin Nica. Astfel, ministrul Adrian-Nechita Oroș a avut grijă ca protejata baronului liberal de Suceava să aibă un post foarte bun, de unde poate zbura oricând la Bruxelles. 


Mai multe imagini:Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.