DEZVăLUIRI

Mai mulți medici rezidenți și asistenți de la Spitalul Floreasca sunt AUDIAȚI de polițiști


Mai mulți medici rezidenți și asistenți de la Spitalul Floreasca sunt AUDIAȚI de polițiști

Z.P. | 2020-01-08 12:53

Mai mulţi medici rezidenți și asistenţi de la Spitalul Floreasca sunt audiați miercuri de polițiști în cazul pacientei care a decedat după ce a fost arsă pe masa de operație, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Cadrele medicale sunt audiate în calitate de martor. Audierile au loc la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

În acest caz, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu 30.000 de lei Spitalul de Urgenţă Floreasca "pentru neregulile găsite", dar şi întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Totodată, în urma cercetării administrative făcute de conducerea spitalului, s-a decis şi demiterea prof. dr. Mircea Beuran din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, pentru nerespectarea obligaţiilor din contractul de administrare. Beuran a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală.

Totodată, Ministerul Sănătății investighează un al doilea caz de pacient ars în sala de operație la Spitalul Floreasca. Pacientul respectiv este din fericire în viață, iar incidentul s-ar fi petrecut vara trecută. Ministrul Sănătății face apel ca, în cazul în care mai există pacienți care au suferit astfel de arsuri, ei să le semnaleze.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.