DEZVăLUIRI

EXCLUSIV. Lecții moderne de furat “legal” la CFR


EXCLUSIV. Lecții moderne de furat “legal” la CFR

Mariana Chirila | 2020-03-05 08:30

Prezentăm o schemă de plată ilegală, imorală la CFR SA pe contractele Sighișoara-Brașov. Oameni de decizie din managementul CFR sunt plătiți prin diverse platforme pentru servicii de consultanță/ instruire tocmai de câștigătorii licitațiilor. Nici măcar nu se mai feresc. Documentele șocante și în exclusivitate sunt pregătite a se preda de oameni din CFR inclusiv autorităților de anchetă penală.

Câștigătorii celor mai mari licitații gestionate de CFR SA, respectiv Brașov-Sighișoara, loturile 1,2 și 3 sunt cei care pompează sute de mii de euro în CARIERĂ FEROVIARĂ, o companie de consultanță și suport servicii conexe de pregătire și gestionare a resurselor din domeniul afacerilor și implementării proiectelor feroviare, potrivit unor surse confidențiale din Ministerul Transporturilor.

Surprinzător, platforma de cursuri Carieră Feroviară este parte din Club Feroviar, detinuta de Cosmin Botez. Mai mult, în cadrul companiei de consultanță și suport servicii conexe de pregătire și gestionare a resurselor din domeniul afacerilor și implementării proiectelor feroviare, Carieră Feroviară, predă Marius Chiper și Elena Pavel, oamenii cheie din compania CFR SA, persoanele care gestionează zeci de ani de întârzieri pe șantiere de modernizare a căilor ferate din România. Marius Chiper a fost până zilele trecute director general al CFR SA, iar Elena Pavel este director general adjunct investiții în cadrul CFR SA.

Mecanismul este în felul următor: Marius Chiper și Elena Pavel, conform declarației de interese a celor doi, dețin SC Strategtic Business Connection SRL. Cei doi lectori sunt plătiți de către platforma Carieră Feroviară prin firma SC Strategtic Business Connection SRL. Din informațiile venite de la directori din CFR, acesta pare a fi fluxul banilor de la câștigătorii licitațiilor feroviare către fostul director general. Rugăm autoritățile compenete si organele de anchetă să verifice informațiile furnizate de personalul CFR și dacă câștigătorii marilor licitații au făcut plăți către platforma Carieră Feroviară. Demersul nostru jurnalistic este limittat, însă, organele de anchetă au toate pîrghile necesare să verifice dacă vreuna dintre firmele câștigătoare a folosit acest mecanism de plată legal a unor comisioane sau șpăgi. Din ce se zvoneste în CFR SA, sumele încasate de Chiper și Pavel, depășesc salariile unor profersori universitari din Politehnica București.

Mai mult, săptămâna aceasta, CFR SA, ar urma să semneze un contract uriaș cu o asociere care pompează mulți bani în platforma unde Marius Chiper și Elena Pavel oferă consultanță in valoare de 700 de milioane de euro.

În următorul material prezentăm bijuteria auto achiziționată de proprietarul platformelor Carieră Feroviară și Club Feroviar.


Mai multe imagini:
Parerea ta...

PATRARU
07 Mar 2020

Lecții , lecții dar tot acolo presteaza . Oare ce sa fie , oare cine sa fie ??? Alo , dle BODE când va impuneți , la paștele cailor ?
ALO DNA!
08 Mar 2020

Baietii astia de la puterea nu sunt aia care sunt inculpati in dosarul DNA de santaj cu reclamele de pe podurile CFR?...intreb si eu pentru un prieten de la strbagthalesswietelsky:)
NAFETS SEVTE
08 Mar 2020

Siteul puterea.ro a primit 50K euro de la strabag pe contract de publicitate. Acum ei trebuie sa arate pentru ce au luat banii:)...cum altfel crededeti ca cineva accepta sa denigreze stiind ca oferta strabag din licitatie e mai mare cu 40 milioane de euro!
GEO
14 Mar 2020

Un articol "nimicitor" prin care nu se prezintă ceva plăti de câteva sute de lei, adică zero. Inițial am crezut ca se prezintă o adevărata schema de plăti ilegale cu bitcoin ori similar dar în fond plățile astea zic eu ca ori sunt legale ori extrem de mici încât sa fie băgate în seama de vreun procuror. Dar știu ca acest contract sa semnat în urma unei decizii judecătorești definitive și în acest caz nu vad unde este problema? Ca nu au câștigat cei care va plătesc spațiu de reclama?
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC
Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.0.0518