DEZVăLUIRI

Lamentările și acuzațiile tandemului Bădălău-Mina, demontate, pas cu pas, cu cifre concrete, la Giurgiu


Lamentările și acuzațiile tandemului Bădălău-Mina, demontate, pas cu pas, cu cifre concrete, la Giurgiu

C.M. | 2020-05-01 13:56

Încă de la începutul crizei coronavirusului, pesediștii ”de frunte” din Giurgiu - tandemul Bădălău-Mina - și-au făcut un titlu de glorie din a se lăuda cu fondurile alocate Spitalului Județean Giurgiu - pe de o parte - și a acuza Guvernul de lipsă de implicare, pe de altă parte. Acuzațiile celor doi sunt demontate, cu date și cifre, de reprezentanții Prefecturii.

În ultima perioadă, președintele CJ Giurgiu, Marian Mina- secondat, permanent, de nașul Bădălău -, a ieșit, constant, cu declarații în spațiul public, legate de redistribuirea unor sume de bani de la CJ către Spital.

Cum s-a făcut, de fapt, această redistribuire? Explică reprezentanții Prefecturii Giurgiu:

Pe 20.03.2020, Consiliul Județean a adoptat hotărârea nr. 12, prin care suplimenta sumele alocate inițial celor două unități spitalicești, pe care le are în subordine, cu 4.830.000 lei, din care puțin peste un milion, pentru funcționare, restul pentru dezvoltare.

Cu toate că președintele Mina afirmă că banii au fost luați de la alte capitole, la o verificare atentă a bugetului CJ s-a constatat că suplimentarea a fost de 17 miliarde lei vechi, sume găsite la venituri nefiscale – vânzări de bunuri și servicii.

Întrucât nu există nicio hotărâre de vânzare a unui bun sau mai multe din domeniul privat al județului și nicio procedură de licitație pe tema asta, suplimentarea respectivă ridică semne de întrebare, suspiciune principală fiind că aceste venituri nu există, de fapt.

Ce bani a virat, concret, Consiliul Județean către Spitalul Județean Giurgiu?

Ianuarie: 127.330 lei, februarie: 0 lei, martie: 29. 477 lei, iar în aprilie, 1.295.866 lei.

Din aceste sume, 100.000 lei au fost utilizați în luna ianuarie, pentru achitarea facturilor la energia termică, și peste 56.000 lei, pentru decontarea transportului. Singura sumă alocată efectiv pentru combaterea pandemiei este cea din luna aprilie.

Din datele furnizate de Spitalul Județean, pentru combatere au fost achiziționate materiale, și aparatură în valoare de 3.358.000 lei, iar sumele nu sunt alocate efectiv.

Reprezentanții Prefecturii susțin că singura cerere de finanțare depusă de către Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pentru materiale, dezinfectanți, medicamente etc pentru combaterea infectării cu SARS-CoV-2, este în valoare de 120 de milioane de lei vechi, nicidecum de zeci de miliarde, cum s-a exprimat, în spațiul public, președintele CJ.

Același președinte care acuză Guvernul că nu a alocat nicio sumă pentru acoperirea cheltuielilor făcute de Consiliul Județean pentru izolarea personalului de specialitate la locul de muncă, ”uită” că prin H.G. nr. 329/23.04.2020 județului Giurgiu i-a fost alocată suma de 136 mii lei.

La fel cum ”uită” să spună că, pentru carantinarea personalului medical, a încheiat un contract de decontare cu DSP-ul, contract în baza căruia trebuia să încheie contract de prestări servicii cu o unitate hotelieră. Dar, până acum, nu a solicitat decontarea cheltuielilor efectuate conform anexei la contract.

Și tot la capitolul bani alocați de Guvern, dar pentru care nu s-a cerut decontare, se înscriu și sumele de 257 mii pentru Secția de Boli Infecțioase (contract încheiat în 14.04.2020) și 246 mii lei pentru ATI (terapie intensivă), deci în total 503 mii lei.

Pentru ambele sume menționate, DSP a încheiat contracte de finanțare cu Spitalul Județean care, până astăzi, nu a solicitat decontarea decât pentru suma de 12,7 mii lei.

În plus, pentru Spitalul Județean Giurgiu și Spitalul Bolintin Vale, au fost făcute mai multe donații, de firme cu capital de stat, și, potrivit Prefecturii Giurgiu, una peste alta, Guvernul a finanțat până în acest moment  unitățile spitalicești din județ cu suma de 2.906,9 mii lei, bani din care Consiliul Județean Giurgiu nu a virat efectiv Spitalului Județean Giurgiu decât 1.295 mii lei.Parerea ta...

GINEL
01 Mai 2020

Așa javre mincinoase ca Mina scheletu și Badalau nu a avut Giurgiu niciodat la conducere . Mustatea invidios ca ăștia mint mai bine și mai mult ca el
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.