DEZVăLUIRI

Inspecţia Judiciară A DECIS: procurorul Maria Piţurcă A AGRESAT-O fizic şi psihic pe Sorina / Ce măsuri se impun


Inspecţia Judiciară A DECIS: procurorul Maria Piţurcă A AGRESAT-O fizic şi psihic pe Sorina / Ce măsuri se impun

Z.P. | 2019-08-30 16:04

Inspecţia Judiciară a stabilit, în urma cercetării disciplinare a procurorului Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, că aceasta a agresat-o fizic şi psihic de Sorina, "prin târârea efectivă a acesteia pe asfalt, de la domiciliul asistenţilor maternali şi până la maşina organelor judiciare, în condiţiile în care aceasta s-a opus luării sale cu forţa, plângând şi ţipând".

Inspecţia Judiciară arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Maria Antoaneta Piţurcă, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi exercitarea funcţiei cu rea-credinţă …dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni - abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit.a) şi t) teza I din Legea nr. 303/2004.

"Inspectorii judiciari au reţinut că manifestările procurorului Piţurcă Maria Antoaneta din 21.06.2019, derulate cu prilejul efectuării unei percheziţii domiciliare, constând în agresarea fizică şi psihică a unei minore de 8 ani, prin târârea efectivă a acesteia pe asfalt, de la domiciliul asistenţilor maternali şi până la maşina organelor judiciare, în condiţiile în care aceasta s-a opus luării sale cu forţa, plângând şi ţipând întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a)", arată sursa citată de News.ro.

Inspecţia Judiciară precizează că din verificări a reieşit că Piţurcă, în cadrul instrumentării unei cauze penale, a făcut o percheziţie domiciliară autorizată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în vederea ridicării de bunuri şi înscrisuri, cu încălcarea gravă a unor dispoziţii procedurale şi cu depăşirea cadrului legal stabilit de instanţă, procedând la preluarea minorei din locuinţa fostei asistente maternale şi încredinţarea acesteia părinţilor adoptivi sub pretextul ca aceasta să fie dusă la IML Craiova pentru a fi supusă unei examinări medicale dispuse de procuror şi pusă în executare fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de dispoziţiile Codului de procedură penală, fapte ce întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza I.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorului în cauză, adaugă Inspecţia Judiciară.Parerea ta...

FOARTE BINE!
04 Sep 2019

Individa e o dementă! Dacă așa ar fi făcut cineva cu copilul ei, cum ar fi reacționat?
Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.