DEZVăLUIRI

Hotelul familiei lui Liviu Dragnea, transformat în centru de carantină, a fost ”taxat” de ANPC cu 20.000 de lei


Hotelul familiei lui Liviu Dragnea, transformat în centru de carantină, a fost ”taxat” de ANPC cu 20.000 de lei

C.M. | 2020-04-30 18:15

130 de români întorși din țări europene sunt cazați la un hotel din Turnu Măgurele, transformat recent în centru de carantină. Hotelul aparține uneia din firmele fiului lui Liviu Dragnea, iar tarifele au crescut ”peste noapte”, de la 130 la 230 de lei/noapte, banii fiind achitați din bugetul de stat. Neregulile se țin lanț în hotelul familiei Dragnea

O investigație a ziarului local liberinteleorman.ro scoate la iveală neregulile din hotelul ”păstorit” de familia Dragnea. Este vorba despre hotelul Turris, din Turnu Măgurele, care a fost transformat în urmă cu trei săptămâni în centru de carantină pentru persoanele întoarse din zonele roșii ale lumii.

Potrivit ziariștilor de la liberinteleorman.ro, contractul s-a semnat între Primăria Turnu Măgurele și o societate comercială cu sediul în comuna Lița, și anume S.C. Nutrelo Group SA. Compania în cauză este, de fapt, fosta Zooveg 2010 SA, care aparține fiului lui Dragnea, Ștefan Valentin.

La hotelul din Turnu Măgurele au fost astfel cazați 130 de oameni întorși din zonele periculoase ale lumii, iar tariful de închiriere al unei camere a fost crescut considerabil, față de perioada anterioară pandemiei. Vorbim despre un salt de la 150 de lei pe noapte la 230 de lei pe noapte primiți direct de la statul român – notează jurnaliștii din Teleorman.

Dar se pare că și condițiile de acolo au lăsat mult de dorit, determinându-i pe reprezentanții ANPC să se deplaseze la fața locului și să verifice dacă sesizările unora dintre cei cazați acolo erau reale.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului s-au autosesizat în urma unei postări apărute pe o rețea de socializare privind calitatea hranei distribuite unor persoane aflate în carantină; a urmat un control, iar ANPC a informat rapid publicul cu privire la situația găsită în centrul de carantină, improvizat în hotelul familiei Dragnea.

“În urma verificărilor realizate de comisarii CJPC Teleorman la SC NUTRELO GROUP SA din Turnu Măgurele, operatorul economic la care se aflau cazate persoanele carantinate și care pregătea și hrana pentru acestea, în restaurantul propriu, s-au constatat următoarele abateri: folosirea de materii prime pentru prepararea hranei, cu data durabilității minimale/data limită de consum depășită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare; nerespectarea condițiilor de păstrare impuse de producător pentru anumite materii prime, respectiv produse din carne care ar trebui păstrate la temperaturi de refrigerare, acestea fiind congelate.“, susțin reprezentanții ANPC.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind retrase din consumul uman produsele alimentare găsite în neregulă”.


Mai multe imagini:Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Ziarul Puterea - Cotidian national.

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.